Zona din imediata apropiere a Cascadei Bigăr va beneficia de investiții de peste trei milioane de lei, fiind amenajată o parcare, căbănuțe pentru comercianții care vând produse tradiționale, dar și o pasarelă care îi va ajuta pe turiști să ajungă mai ușor din parcare la cascadă.
Turiștii care ajung începând cu această primăvară la celebra cascadă Bigăr vor putea servi și bucate tradiționale într-un restaurant construit în apropierea cascadei, lângă parcarea pentru mașinile turiștilor. Restaurantul va fi deschis de Ovidiu Lolea, care l-a atras în proiect și pe cunoscutul bucătar bănățean Marian Popovici, născut și crescut în Valea Almăjului.
Bucătarul a explicat că la noul restaurant de la Cascada Bigăr meniul va fi unul variat, predominând preparatele tradiționale. Marian Popovici a mai explicat că „vedetele” restaurantului de la Bigăr vor fi mămăliga (coleășă cum îi spun localnicii) făcută din făină de la morile de apă de la Eftimie Murgu cu brânză friptă și coroană de slăninuță.
De asemenea, bucătarul a dezvăluit că din meniu nu vor lipsi papricașul, păstrăvul cu mujdei și mămăliguță sau mișpaițul (cozonacul) cu nucă. „Vreau să readuc la viață meniurile din zona Almăjului pentru turiștii care vin să viziteze Cascada Bigăr. Regina va fi coleășa din făină de la morile de apă de la Rudăria cu brânză friptă și murături”, a dezvăluit Marian Popovici pentru „Ghidul Banatului”.
Mişpaițul nu este Cozonac!