Locuri din Banat

Un restaurant cu mâncare tradițională se deschide lângă Cascada Bigăr. Vedetele meniului vor fi coleășa cu brânză friptă și coroana din slăninuță

FOTO arhiva

Zona din imediata apropiere a Cascadei Bigăr va beneficia de investiții de peste trei milioane de lei, fiind amenajată o parcare, căbănuțe pentru comercianții care vând produse tradiționale, dar și o pasarelă care îi va ajuta pe turiști să ajungă mai ușor din parcare la cascadă.

RETIM

Turiștii care ajung începând cu această primăvară la celebra cascadă Bigăr vor putea servi și bucate tradiționale într-un restaurant construit în apropierea cascadei, lângă parcarea pentru mașinile turiștilor. Restaurantul va fi deschis de Ovidiu Lolea, care l-a atras în proiect și pe cunoscutul bucătar bănățean Marian Popovici, născut și crescut în Valea Almăjului.

Fidelity by Iulius Mall

Bucătarul a explicat că la noul restaurant de la Cascada Bigăr meniul va fi unul variat, predominând preparatele tradiționale. Marian Popovici a mai explicat că „vedetele” restaurantului de la Bigăr vor fi mămăliga (coleășă cum îi spun localnicii) făcută din făină de la morile de apă de la Eftimie Murgu cu brânză friptă și coroană de slăninuță.

De asemenea, bucătarul a dezvăluit că din meniu nu vor lipsi papricașul, păstrăvul cu mujdei și mămăliguță sau mișpaițul (cozonacul) cu nucă. „Vreau să readuc la viață meniurile din zona Almăjului pentru turiștii care vin să viziteze Cascada Bigăr. Regina va fi coleășa din făină de la morile de apă de la Rudăria cu brânză friptă și murături”, a dezvăluit Marian Popovici pentru „Ghidul Banatului”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Un comentariu

Lasă un răspuns