Locuri din Banat

Schimbare în conducerea Muzeul Național de Artă Timișoara. Director nou, interimar

Începând de marți, 11 mai 2021, Muzeul Național de Artă Timișoara este condus, până la organizarea unui concurs pentru postul de manager, dar nu mai mult de 120 de zile calendaristice, de către directorul interimar Filip Adrian Petcu. Acesta îi ia locul lui Victor Neumann, care a condus instituția în ultimii ani.

RETIM

Absolvent în specializarea de Arte Plastice, Restaurator pictură, acesta a ocupat funcția de restaurator gradul profesional 1A, cel mai mare grad profesional posibil pentru o funcție de execuție, având dublă acreditare ca expert din partea Ministerului Culturii pe domeniul de activitate. Filip Petcu are o experiență profesională de 13 ani, timp în care a urmat mai multe cursuri (Ministerul Culturii), burse (J. P. Getty F., Yale Conserving Canvas Symposium) și stagii de perfecționare în specialitate în țară și străinătate: Napoli, Ischia, Firenze, ș.a. Managerul interimar Filip Petcu a fost implicat în proiecte importante ale instituției, cum ar fi autorizarea primului laborator de restaurare acreditat din Regiunea de Vest a României. De asemenea, Filip Adrian Petcu este lector univ. la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara și are calitatea de membru fondator și director al CR-CERC – Centrul Regional de Cercetare și Expertiză în Restaurare și Conservare, din cadrul aceleiași facultăți.

Fidelity by Iulius Mall

„În perioada în care se pregătește documentația pentru organizarea concursului de ocupare a funcției de manager definitiv, principala sarcină a conducerii interimare este asigurarea unui cadru optim pentru buna funcționare a instituției”, a declarat Filip Petcu, manager interimar al Muzeului Național de Artă Timișoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns