Oameni din Banat

Timișoara va premia personalitățile care promovează sau apără valorile europene

FOTO timisoara2023.eu

Dominic Fritz a anunțat lansarea premiului „Timișoara pentru Valori Europene/Timișoara Award for European Values”. Acest premiu anual va onora o personalitate de anvergură internațională care promovează sau apără valorile europene în interiorul și în afara Uniunii Europene.

RETIM

„Această inițiativă este răspunsul Timișoarei la vremurile de tensiune și conflict pe care le traversăm și se întemeiază pe moștenirea lui Decembrie 1989 și pe vizibilitatea europeană de care se bucură orașul în anul Capitalei Culturale. Într-o perioadă în care libertatea și democrația sunt atacate de forțe autoritare atât din interiorul, cât și din afara Uniunii Europene, este important să ne reafirmăm angajamentul față de un viitor bazat pe valorile europene: libertate, respect pentru diversitate, democrație, stat de drept, drepturile omului. Acestea sunt și valorile care au format identitatea Timișoarei de-a lungul istoriei sale.”, a anunțat Fritz.

Iulius Town

Laureatul premiului va fi desemnat de un juriu format din personalități de renume, printre care se numără Adriana Babeti, Mircea Cartarescu, Anca Miruna Lazarescu, Cristian Macelaru, Simona-Mirela Miculescu și Iulia Motoc. Evenimentul de decernare și reputația laureatului vor fi și un bun vehicul de promovare externă a Timișoarei, care anul acesta se află sub lentila presei internaționale.

„Le mulțumesc membrilor juriului că s-au îmbarcat alături de Timișoara în această nouă aventură europeană”, a declarat Fritz, care a mai adăugat că: „Anul acesta, juriul va desemna primul laureat internațional al premiului Timișoara pentru Valori Europene. În anul Capitalei Culturale, acest premiu este un semn clar că Timișoara își continuă tradiția de oraș care promovează valorile europene și luptă împotriva extremismului și intoleranței.”

Acest premiu reprezintă un important pas înainte pentru Timișoara și pentru Europa în general. În aceste vremuri tulburi, este vital să reafirmăm valorile care ne definesc și să recunoaștem și să onorăm liderii care luptă pentru ele. Timișoara este un exemplu strălucit de oraș european și este un privilegiu să facă parte din acest moment istoric.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns