INEDIT

BNR scoate o monedă de argint, dedicată Timișoarei 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o nouă monedă din argint cu tema Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Potrivit unui comunicat emis de BNR, aversul monedei va prezenta Catedrala Mitropolitană Ortodoxă și Palatul Culturii din Timișoara, stema României, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”. Pe de altă parte, reversul monedei va cuprinde clădiri din Piața Unirii din Timișoara, Domul Romano-Catolic, stema orașului și inscripțiile „TIMIȘOARA” și „CAPITALA EUROPEANĂ A CULTURII”.

RETIM

Monedele din argint vor fi livrate ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză, semnate de guvernatorul BNR și casierul central. Tirajul maxim pentru această monedă din argint este de 5.000 de piese. Prețul de vânzare pentru moneda din argint va fi de 460 lei, exclusiv TVA, dar inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Informații despre modalitatea de achiziționare, puteți să găsiți aici

Fidelity by Iulius Mall

Este important de menționat că aceste monede din argint cu tema Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii vor avea putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic va fi realizată prin sucursalele regionale ale BNR din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș. Această monedă este o mărturie a faptului că România este mândră de cultura sa și de orașele sale, iar Timișoara are un rol important în acest sens.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns