Evenimente

Timotion 2021 – START la înscrierea de proiecte dedicate comunității

Timotion este cel mai mare eveniment de strângere de fonduri și mișcare din zona de Vest a țării, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității, dar totodată să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.

Distractie pe patine

Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura au lansat apelul de proiecte pentru cea de-a VII-a ediție Timotion, care va avea loc în 6 iunie 2021 în Timișoara.

RETIM

Apelul de înscriere proiecte se adresează organizațiilor non-guvernamentale și grupurilor de inițiativă care propun proiecte pentru rezolvarea unor probleme din comunitate, din domenii precum protecția animalelor, mediu, social, educație, sănătate, și care încurajează integrarea, colaborarea, spiritul civic, respectul față de mediu, diversitatea sau depășirea unor bariere sociale sau economice, dar totul ținând cont de contextul pandemiei de coronavirus în care ne aflăm și anul acesta.

”Planificăm responsabil și cu entuziasm ediția Timotion din acest an. Invităm oamenii cu inițiativă să înscrie un proiect care să rezolve o problemă sau o nevoie identificată la nivelul comunității, ale căror echipe vor trebui să dedice din timpul, talentul și energia lor pentru mai binele comun. Acum poate mai mult ca niciodată trebuie să fim solidari, să simțim că nu suntem singuri și că facem parte dintr-o comunitate rezilientă.” a declarat Daniela Chesaru, director executiv la Fundația Comunitară Timișoara.

”După o creștere constantă de la an la an, Timotion a realizat în 2020 ceva ce puține evenimente recurente au reușit să facă: a supraviețuit, prin determinarea organizatorilor și fidelitatea comunității. Donațiile direcționate spre proiecte și participanții în mișcare au materializat una dintre cele mai neobișnuite ediții, dovadă că prin solidaritate suntem capabili de realizări neobișnuite. Cu atât mai mult optimism planificăm ediția 2021.  A fi parte din Timotion înseamnă a pune umărul la o societate mai bună. Vă invităm să modelăm împreună ediția 2021.”, spune Viktoria Cimerovici, vice-președintele asociației Alergotura.

La ediția din acest an, cu sprijinul participanților, al donatorilor și sponsorilor Timotion, se vor finanța 11 proiecte pentru comunitate, care se adresează strict beneficiarilor sau comunităților din județul Timiș. Aplicanții trebuie să țină cont de acest aspect atunci când aplică, să verifice Ghidul aplicantului pentru eligibilitatea proiectului lor la Timotion VII și să trimită propunerea de proiect până în data de 10 februarie, ora 23.59.

Formularul de aplicare, detalii complete despre eligibilitatea proiectelor și alte detalii se găsesc pe site-ul www.timotion.ro, iar organizatorii stau la dispoziția celor interesați de consultări pe proiecte la adresa timotion.fctm@gmail.com și la numărul de telefon 0799518728.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns