Locuri din Banat

Topul restaurantelor din Timișoara, după anul în care orașul a fost capitală europeană a culturii

Ghidul Banatului

Care sunt cele mai cunoscute și apreciate restaurante din Timișoara, conform tripadvisor.com, cea mai cunoscută platformă din domeniu, la început de 2024, după ce orașul a trecut prin proiectul Capitala Europeană a Culturii?

RETIM

Dacă este să ne luăm după site-uri precum Tripadvisor, unde oaspeții localurilor lasă recenzii după experiențele proprii, turiștii și localnicii au avut preferințe variate.

Fluturi și albine vii - expoziție

Iată care sunt primele zece restaurante  recomandate de platforma Tripadvisor, pe baza notelor și recenziilor lăsate de oaspeți.

Cu precizarea că notele primite de acestea sunt între 4, 5 și 5(maxim) și cele mai multe recenzii sunt „extraordinare”, există și oameni care au plecat nemulțumiți din aceste restaurante de top. De aceea am preluat, de pe Tripadvisor, câte o recenzie bună și câte o recenzie rea, pentru fiecare restaurant în parte, poate mai lucrează și proprietarii acolo unde sunt sesizate probleme. Iată topul:

1. C House Milano Timișoara – un restaurant cu un design modern și o terasă spațioasă, care oferă o bucătărie internațională, mediteraneană și grill, cu preparate din fructe de mare, carne și pizza.

Un client mulțumit care a lăsat o recenzie este Raul S, din Cluj-Napoca, char în urmă cu cinci zile: „În timpul șederii noastre la Timișoara am vizitat acest loc de mai multe ori și am avut o experiență uimitoare la acest restaurant. Mâncarea a fost delicioasă și toate felurile de mâncare merită să le încercați. Ne-am bucurat de friptură de coastă argentiniană, T-bone, Tagliata de vită, ton la grătar, somon la grătar, diverse feluri de mâncare cu paste, precum și multe salate diferite. Tot ce comandasem a fost absolut uluitor. Ca iubitor al specialităților din carne de vită, pot spune că acesta este locul unde poți găsi cea mai bună carne de vită din Timișoara deoarece carnea este importată din Argentina, SUA și Japonia în timp ce bucătarii sunt adevărați maeștri în proiectarea și prepararea preparatelor într-un mod fin și fin. mod luxos. Atmosfera din interior completează mâncarea excelentă pentru o experiență culinară completă: designul interior este elegant, iar muzica este foarte relaxantă. În plus, restaurantul oferă un nivel remarcabil de servicii pe care îl apreciez foarte mult. Aș dori să le mulțumesc mult lui Dani, Andrei și Flavius ​​pentru ospitalitate, atitudine prietenoasă și recomandări uimitoare de fiecare dată când am luat cina la acest restaurant!

Extrem de nemulțumit a plecat din acest restaurant, în 2021, Alex100788: „Mâncarea a fost cu adevărat groaznică. Am încercat 2 tipuri de mâncare : costiță și pizza . Coastele erau fără gust și pe lângă aceasta erau arse. Și după ce prietenii mei au mâncat pizza, au avut dureri groaznice de stomac în timpul nopții”

2. Vinto – un restaurant cu o atmosferă cozy și o terasă umbrită, care oferă o bucătărie internațională, mediteraneană și wine bar, cu preparate din pește, fructe de mare și paste.

Una dintre cele mai bune recenzii este lăsată de Adina S, chiar în februarie 2024: „Atmosfera foarte frumoasa! Serviciul a fost foarte prietenos și de ajutor, ne-au făcut să ne simțim speciali! Mâncarea este delicioasă! Am avut un carpaccio de vițel extraordinar și soțul meu a luat o mâncare specială cu carne de vită, foarte bună! Am gustat și din farfuriile prietenilor mei, totul a fost uimitor! De asemenea, dacă ești iubitor de vin, vei dori să te muți acolo. Au peste 250 de vinuri din care 40 la pahar.”

La polul opus, un client nemulțumit a fost a lui Darko M:”Nu este o experiență bună. Mănânc niște paste cu ragu de rață, fără gust, pastele erau prea fierte, chelnerița nu zâmbește niciodată și vorbesc tare cu alt personal, experiență îngrozitoare.

3. La Calul Alb – un restaurant cu un decor rustic și o grădină încântătoare, care oferă o bucătărie europeană, grill și românească, cu preparate din carne, pește și legume.

Ramona a lăsat, în urmă cu trei săptămâni, o recomandare de cinci stele: „Recomand cu drag restaurantul La Calul Alb. Indiferent dacă am luat masa, am servit prânzul, am sărbătorit o zi de naștere acolo sau am participat la întâlniri de afaceri săptămânale, meniul a fost întotdeauna delicios. Serviciile au fost întotdeauna extraordinare iar personalul dedicat și mereu aproape de a oferi cea mai frumoasa experienta.
…sa nu uitam ca au cel mai delicios desert! Mulțumesc La Calul Alb”

Nu la fel de încântat pleca de aici Abraham, în august 2023: „Capcana turistică perfectă. Mâncare prea scumpă de calitate scăzută, cuplată cu un serviciu nepoliticos și neprofesionist. De evitat cu orice preț”

4. Grill to Chill – un steakhouse de lux, care oferă carne de vită de cea mai bună calitate, preparată pe grătar, cu garnituri delicioase.

Un client foarte mulțumit a fost Daneft, care a lăsat în noiembrie 2023, următoarea recenzie: „Mâncare foarte, foarte bună și personal profesionist și prietenos. Un loc foarte frumos și primitor. Vom reveni cu mare drag!”.

Narcis a plecat, în februarie 2023, foarte nemulțumit: „Doar nu! Deși au fripturi decente, asta este. Medium rare înseamnă că este gătit mai mult decât mediu, rare este doar mediu. Fără consistență între 4 fripturi comandate în același timp. Pot menționa cel puțin 10 locuri mai bune pentru friptura în Timișoara. Serviciul poate deveni mult mai bun, a fost taxat cu peste 10% ca bacșiș, fără a menționa suma pe care au adăugat-o atât cât au dorit”

5. Le Monelline – un restaurant cu un stil italian și o terasă primitoare, care oferă o bucătărie italiană, mediteraneană, cu preparate din paste, carne și pizza.

Marius se pare că a avut experiență remarcabilă, aici, anul trecut în noiembrie: „A fost o surpriză neașteptată și o bucurie să găsesc acest loc. Mâncarea a fost absolut fantastică. Am găsit arome și gust exact așa cum am experimentat când am fost invitat de un bun prieten la casa lui din Italia la cină. Trebuie să menționez atmosfera și vibe-ul locului care este ca o galerie de artă, având pereții acoperiți cu lucrări de artă remarcabile”.

Pasleao susține însă că a avut o experiență neplăcută: „A trebui să avem o scurtă întâlnire pe terasă cu un client! Am vrut să comandăm doar o cafea și o apă. Chelnerul a venit și ne-a cerut să părăsim terasa dacă nu comandăm mâncare. Am părăsit locul, dar regret că nu am informat autoritățile. De asemenea, așa cum am avut înainte, această situație pentru cina de acolo și consider că este un loc prea scump, iar mâncarea este departe de a fi o bucătărie italiană bună! Niciodată!”.  La recenzia lui, reprezentanții restaurantului au dat un răspuns: „Ai facut review-ul pentru o perioada în care am fost închiși de sărbători, după ce ți-am răspuns(n.r – raspuns pe google) ai schimbat data… totuși personalul nostru nu este nepoliticos în primul rând. Pentru prânz și cină pe terasă acceptăm doar rezervări pentru mâncare care nu este o practică neobișnuită pentru restaurante. Cu toate acestea, dacă avem mese disponibile, sunteți mai mult decât bineveniți înăuntru doar pentru băuturi. După cum puteți vedea dacă treceți în apropierea restaurantului nostru, mesele noastre de pe terasă sunt amenajate cu fețe de masă, tacâmuri și așa mai departe pentru meseni. Și dacă suntem atât de scumpi și neprietenos, chiar nu înțelegem de ce te-ai întors din moment ce sunt zeci de baruri și restaurante în zonă”.

6. Restaurant Sabres – un restaurant elegant, care propune o bucătărie mediteraneană, cu accent pe fructe de mare, pește și crustacee.

Monnix a apeciat experiența din 2023, la Sabres, ca fiind execelentă: „Colecția rafinată de aperitive Savored Sabres împreună cu prietenii și familia pentru sărbătorirea zilei mele de naștere. Mâncăruri pregătite cu gust și stil. Arta se întâlnește cu mâncarea la Sabres. Cu siguranță cea mai bună alegere pentru o cina elegantă.”

Liviu nu a fost la fel de încântat, însă experiența lui e din 2020: „Servirea a fost proastă, ceea ce din experiența mea este ceea ce am întâlnit mereu, dar de data aceasta mâncarea a fost și rece când a sosit. Mâncarea este, de obicei, grozavă aici, dar se pare că au luat parte din serviciul prost și în bucătărie”

7. Neata Omelette Bistro – un bistro cu un design simpatic și o terasă colorată, care oferă o cafea, mic dejun și brunch, cu preparate din ouă, sandvișuri și salate.

Cristina Elena s-a simțit senzațional aici, chiar la începutul acestui an: „Un mic dejun obișnuit transformat într-o adevărată experiență. Meniu divers. Mâncăruri gustoase. Ospătari atenți și foarte calzi. Felicitări!”

Turcum nu a fost mulțumit: Servirea este proastă, aveau doar un tip și locul era foarte aglomerat. A trebuit să stăm 30 de minute pentru a face comanda. Masa nu era curată. Nu recomand să mergeți dacă vreți să luați un mic dejun bun și să vă relaxați. Mâncarea este obișnuită, nimic deosebit.”

8. Restaurant Merlot – un restaurant rafinat, care combina influențe franceze și italiene, cu preparate sofisticate și deserturi de patiserie proprie.

Derek a fost încântat la Merlot: „Cea mai înaltă calitate a serviciilor și a alimentelor, prima vizită a fost la fața locului. Decizia sa dovedit a fi genială. Personal excelent, Atmosferă, Meniu. Raport calitate-preț excelent. Am făcut trei vizite într-o săptămână, a fost atât de bine, foarte recomandat”

Anrdeea B a fost foarte nemulțumită: „Am luat o comandă la pachet de la acest restaurant și nu a fost ceea ce mă așteptam. Am comandat o salată de vinete și niște brânză românească cu șuncă de casă. Am în schimb niște vinete infuzate cu spumă și brânză italiană (cammembert; brie) și prosciutto. Nu era deloc ceea ce mă așteptam. Spuma de vinete abia avea gust de vinete”

9. Little Hanoi – un restaurant vietnamez, deschis de câștigătoarea Masterchef, Minh Binh. Aici poți savura mâncare asiatică autentică și sănătoasă, cum ar fi tăiței cu legume și carne, supă pho, sau salată de mango și creveți.

Lui Adrian i-a plăcut foarte mult: „Mancare foarte bună! Am mâncat Bum Bo Hue și Pad Thai și am fost foarte bine. Prețurile sunt mici, dar calitatea este ridicată!”

Dar nu a fost pe placul lui Ivanv:”Uneori, mâncarea este foarte proastă, în general este comestibilă, dar niciodată extraordinară, personalul nu este orientat către client, pur și simplu ignoră orice plângere. Nu voi mai vizita niciodată acest restaurant, au avut multe șanse de-a lungul anilor să demonstreze că poate fi un restaurant decent cu servire decentă…”

10. Biofresh Restaurant Vegetarian and Vegan – un restaurant vegetarian și vegan, care oferă o experiență culinară deosebită. Aici poți încerca preparate fără niciun pic de proteină animală, cum ar fi mămăliga cu tofu, chifteluțe vegetale cu sos roșu, sau burger de quinoa și năut.

Una din recenziile excelente sună așa: „Prima noastră experiență cu un restaurant vegan și vreau să vă spun următoarele: Bună! Numele meu este Valeria si sunt dependenta de acest restaurant! Aia este!”

Dar există și recenzia lăsată de Rodica: Chelnerițele pe 10 aprilie nu au fost capabile să țină o conversație normală. Mi-a țipat în mod constant, pretinzând că sunt atent la ceea ce spune, într-o manieră foarte agresivă și susținând că alții o așteaptă. În cele din urmă, am plecat după ce am comandat la pachet și am plătit mâncarea, dar nu am luat acea masă, deoarece am simțit că nu este un loc în care să mai fiu și să mănânc mâncarea pe care o pregătesc. Maniere foarte agresive și dure. Am vrut să vorbesc cu managerul ei, dar mi-a spus că managerul nu va fi disponibil doar săptămâna viitoare. Cea mai proastă experiență din viața mea!”

Suntem curioși dacă împărtășiți acest top sau dacă aveți alte preferințe, pe care le puteți lăsa în comentarii.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns