Evenimente

Trusa cu pistoale de duel primită de Alexandru Ioan Cuza de la Napoleon al III-lea a ajuns la Timișoara

Muzeul Național al Banatului, împreună cu Muzeul Național de Istorie a României și sprijinit de Consiliul Județean Timiș vă invită să vizitați „Fețele noi ale armelor vechi”, o expoziție – argument care vă propune, începând de sâmbătă, 15 august 2020, o întâlnire surprinzătoare cu o serie de arme de foc folosite în Primul Război Mondial. Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Banatului.

Distractie pe patine

„Vă așteptăm să explorați trusa cu pistoale de duel a lui Alexandru Ioan Cuza, revolverul regelui Ferdinand I, revolverul generalului francez Henri Berthelot și alte obiecte valoroase din colecția MNIR, inovații tehnice înnobilate de o restaurare minuțioasă, anunță reprezentanții muzeului.

RETIM

Expoziţia va fi deschisă la Bastionul Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4, în perioada 15 august – 02 septembrie 2020. Ne puteți trece pragul de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii, biletul de intrare este 10 lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns