Evenimente

Turul României la ciclism ia startul de la Timișoara în 2020

Turul României este una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din Sud-Estul Europei şi cel mai important eveniment sportiv internaţional din ţara noastră, în 2020. Competiţia este inclusă în calendarul competiţional al Uniunii Cicliste Internaţionale şi îşi propune să alinieze la start aproximativ 20 de echipe de ciclişti ce vor parcurge un total de peste 800 km, traversând unele dintre cele mai spectaculoase zone ale României.

RETIM

„Cu mult entuziasm facem acest anunţ: Turul României se va desfăşura şi în acest an, deşi aveam emoţii legate de organizarea acestuia, în contextul actual. Ediţia cu numărul 53 va fi una captivantă, dedicată, ca şi până acum, atât amatorilor de ciclism, cât şi profesioniştilor din ţară şi din străinătate. Am pregătit un traseu spectaculos, în 5 etape, care trece şi prin Transfăgărăşan”, a declarat Eduard Novak, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism.

Fidelity by Iulius Mall

Turul României va fi organizat anul acesta, respectând un set de reguli stricte privind măsurile sanitare redactat în concordanţă cu reglementările Uniunii Cicliste Internaţionale, Guvernului României şi Ministerului Sănătăţii.

Turul României va debuta cu o cursă-prolog în Timişoara, urmată de 5 etape: Timişoara – Oradea, Oradea – Cluj-Napoca, Târgu Mureş – Lacul Sf. Ana, Braşov – (Transfăgărăşan) – Curtea de Argeş, iar etapa finală se va desfăşura la Bucureşti. Turul României sau „Mica Buclă” este cea mai importantă competiţie ciclistă din România. Prima ediţie a Turului, câştigată de echipa Bulgariei, a avut loc în 1934, pe o distanţă de 1026 de kilometri, având 7 etape.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns