miercuri, septembrie 22, 2021
Oameni din Banat

Un bănățean a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Fizică

Este cel mai important concurs din domeniul fizicii din lume, iar Vlad, un bănățean elev la liceul “Grigore Moisil” din Timișoara, a reușit să-i cucerească cea mai strălucitoare medalie, cea de aur. Vlad Oroș a participat la Olimpiada Internațională de Fizică din Lituania, acolo unde și-a adjudecat medalia de aur, dintre zeci de fizicieni de top din toată lumea.

„Megafelicitări, Vlad! Pentru visul tău, devenit realitate, medalie de aur la IPhO 2021 Olimpiada Internațională de Fizică! Un vis timid, pornit în gimnaziu, când priveai cu admirație la liceenii fizicieni selectați în echipa olimpică a României. Un profesor, Ioana Jeflea, care ți-a insuflat pasiunea pentru fizică și a avut încredere mereu în tine. Un vis și multă, multă muncă. Mulțumim doamnei profesor Ivașcu și liceului teoretic Moisil pentru susținere”, a transmis mama elevului, Lavinia Oros.

Provocarea ediției 2021 a fost proba practică, inspirată de condiţiile actuale ale pandemiei.  Concurenţilor li s-a propus efectuarea unei experiment combinat cu o simulare şi prelucrare de date pe tabletă. Olimpiada a avut loc în Lituania şi a reunit elevi din 76 de ţări.

În luna februarie Vlad reușea să își adjudece medalia de aur la Olimpiada Internațională Online de Lingvistică – 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?