INEDIT

Un sat părăsit se transformă în cea mai modernă localitate green din Banat. Fostele saivane devin apartamente de tip loft

Situat într-o poiană idilică a unei păduri de 34.000 de hectare, la granița dintre județele Arad și Timiș, satul părăsit Labașinț se pregătește să renască. O companie italiană, Agro Sirena S.A., a achiziționat zona intravilană și a demarat un proiect ambițios de transformare a acesteia într-o așezare dedicată iubitorilor naturii. Scopul acestui proiect este de a oferi oportunitatea de a trăi într-o zonă nepoluată, folosind soluții tehnice care să se integreze armonios cu peisajul local, atât din punct de vedere dimensional, cât și estetic.

RETIM

Dezvoltatorul principal, Agro Sirena S.A., deține 80% din suprafața totală a zonei și își propune să continue dezvoltarea de proiecte imobiliare, turistice și productive în inima pădurii. Cu proximitatea sa față de orașul Timișoara și Aeroportul Internațional Traian Vuia, Labașinț Forest a devenit un centru de interes în creștere.

Fidelity by Iulius Mall

Un element distinctiv al acestei zone este stațiunea turistică complexă numită AgroVillage, care aduce un mare avantaj zonei prin facilitățile pe care le oferă. Anual, se organizează competiții de ciclism și ciclism montan datorită suprafeței mari a zonei. Obiectivul principal este dezvoltarea zonei pitorești Labasint Forest, unde puteți locui sau vizita frumusețile naturii cu facilități multiple, precum cazare, restaurant, piscină, spa și plimbări cu ATV-ul.

Transformarea saivanelor vechi în locuințe cu design modern

Printre proiectele de vile exclusiviste cu panorame uimitoare, se desfășoară un proiect inedit. O fermă de ovine care a prosperat de-a lungul anilor a lăsat în urmă o serie de structuri impresionante, cunoscute sub numele de saivane. Aceste saivane, construite inițial din structuri portante din beton și oțel, se află astăzi într-o bună stare de conservare. Cu fermă de ovine dispărută de aproape 25 de ani, aceste foste saivane sunt pe cale să devină case de vacanță și apartamente de tip loft, oferind o oportunitate unică pentru cei care doresc să experimenteze farmecul rural într-un cadru foarte modern.

Cu o suprafață utilă de 2.500 de metri pătrați și un teren generos de 4.248 de metri pătrați, fostele saivane vor servi ca bază solidă pentru crearea unor spații de locuit extraordinare. Transformarea acestor structuri în apartamente de tip loft reprezintă un proiect amplu, care va aduce o nouă viață în această parte pitorească a Labasint Forest.

„Primul pas în această călătorie în viitor va consta în restaurarea și consolidarea structurilor portante din beton și oțel. Chiar dacă sunt într-o stare bună de conservare, se va face o revizie atentă pentru a asigura că aceste clădiri pot rezista cerințelor moderne și pot oferi siguranță și confort. Cu ajutorul experților în renovarea structurilor industriale, această fază crucială va fi realizată cu succes. Odată ce structurile au fost pregătite pentru a susține o nouă funcțiune, va începe procesul de proiectare a apartamentelor de tip loft. Principala caracteristică a acestor spații va fi spațiul deschis și înalt, care va păstra farmecul rustic al fostelor saivane. Pereții de cărămidă aparentă, tavanul înalt și ferestrele mari vor aduce lumină naturală abundentă și vor crea un ambianță primitoare și aerisită”, transmit reprezentanții Agro Sirena S.A.

Fiecare apartament de tip loft va fi proiectat pentru a include bucătării spațioase și bine echipate, livinguri generoase și terase amenajate, ideale pentru a te bucura de conexiunea cu natura înconjurătoare și de apusurile spectaculoase. Designul interior va fi contemporan, cu finisaje de înaltă calitate și dotări moderne, pentru a oferi locuitorilor o experiență deosebită.

În plus, transformarea acestor foste saivane în apartamente de tip loft va păstra elementele autentice ale structurilor inițiale. Elementele din lemn vor fi păstrate și restaurate cu grijă, amintind de istoria fermelor locale.

În apropierea acestora se vor ridica vile exclusiviste cu suprafețe impresionante, care pot fi reședințe permanente, case de vacanță sau investiții într-o zonă turistică căutată și în creștere rapidă. Construite cu tehnologie ecologică Wood Beton Italia pentru a maximiza eficiența energetică, aceste vile oferă oportunități variate de locuire și investiții.

Datorită proximității sale față de Timișoara (40 de minute) și autostradă (28 km), Labașinț Forest este o alegere ideală pentru o investiție, casă de vacanță sau reședință permanentă. Cu fiecare pas înainte în acest proiect, Labașinț Forest devine tot mai atractivă, un loc în care natura și confortul modern se împletesc armonios

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns