Locuri din Banat

Universitatea de Vest pune la dispoziție spații de cazare pentru medici

FOTO observatoruldebanat.ro

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă prin acțiuni de implicare publică și voluntariat comunitar, încă de la începutul acestei luni, odată cu apariția primelor semne ale crizei epidemiologice ce a impactat puternic atât local, în Timișoara, cât și la nivel global.

RETIM

UVT transmite un apel public, către toate entitățile și organizațiile publice sau private, pentru a-și concentra acțiunile, în această perioadă cu totul specială, în direcția participării, pe măsura disponibilităților, la sprijinirea celor mai importante măsuri în cadrul situației de urgență ce a fost declarată public.

Iulius Town

În această serie de acțiuni de implicare publică se află și cea mai recentă reacție publică pe prin care UVT a răspunde solicitării transmise de către Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, care a solicitat spații de cazare într-un cămin cât mai apropiat de spital, cu o capacitate estimată de 30 de camere, în care să se afle un mediu adecvat și propice pentru cazarea personalului medical și auxiliar angajat al spitalului.

Analizând mai multe alternative pe care UVT le poate propune, rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, a transmis astăzi către Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara disponibilitatea imediată de a oferi spațiile de cazare din cadrul Căminului Facultății de Drept a UVT, aflat aproape de spital, la adresa Blvd. Eroilor de la Tisa 9A, un spațiu modern, dotat cu toate utilitățile.

UVT se mobilizează, în această perioadă critică, pentru a susține în cele mai bune condiții furnizarea tuturor serviciilor suport necesare cadrelor didactice și studenților, pentru a desfășura într-un ritm normal activitățile didactice în regim online, dar este prezentă, cu toate capacitățile de care dispune, și în cele mai urgente și importante măsuri care vin în sprijinul întregii comunități locale, în aceste zile dominate de constrângeri și limitări, datorate crizei epidemiologice. Ne exprimăm, în acest sens disponibilitatea de a oferi către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara spațiile de cazare din cadrul Căminului Facultății de Drept a UVT, pe care îl considerăm adecvat pentru primirea cadrelor medicale și auxiliare ale spitalului, în această perioadă de intense solicitări și restricții”, a spus rectorul UVT.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns