Evenimente

VIDEO Copiii sunt așteptați de ziua lor la cele două grădini zoologice din Banat

Grădina Zoo din Timișoara se redeschide de Ziua Copilului. Reprezentanții acesteia îi invită pe cei care doresc să vină în vizită, cu condiția respectării normelor de distanțare socială.

RETIM

Grădina Zoologică Timişoara este cea mai nouă grădină zoologică din România şi este amplasată în partea de nord-est a Municipiului, în Pădurea Verde, pe o suprafaţă de 6,34 ha teren, aflat în proprietatea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

Iulius Town

„Primăria Municipiului Timișoara prin Direcţia de Mediu, Compartimentul Grădina Zoologică vă invită în data de 01.06.2020, la Grădina Zologică din Timişoara pentru a sărbători împreună Ziua Internaţională a Copilului.
Accesul la Grădina Zologică Timişoara va fi gratuit cu această ocazie, cu respectarea normelor de distanțare socială pentru evitarea contaminării epidemiologice. Programul de vizitare este între orele 10:00-20:00”, au comunicat reprezentanții instituției.

Printre animalele pe care Grădina Zoologică Timişoara le are în colecţie se găsesc: ursul brun , pisica sălbatică , cerbul comun, căprioara, renul, ratonul nordic, macacul japonez, leul, maimuţa Hussar, lama guanaco etc.

Și Grădina Zoo din Reșița se deschide tot de 1 iunie. Copiii până în 14 ani au intrarea gratuită.

„Pentru că e 1 iunie, deschidem luni, deși lunea noi aveam program de îngrijirea animalelor și era închis. Acum însă e o ocazie specială și o să fie deschis. Programul este între 10.00- și 20.00. Păstrăm condițiile de distanțare socială, dar pentru că e sărbătoare e normal  să vină copiii, să se simtă bine. Parcul de joacă este închis momentan. Grădina va rămâne deschisă și va funcționa de marți, până vineri, de la 10.00-20.00”, ne-a declarat Gabi Stănuca, directorul Zoo Reșița.

În prezent, la Grădina Zoologică se regăsesc animale precum: zimbri, jaguar, pumă, emu, lama, mara, sconcs şi cerb lopătar. De asemenea, Grădina Zoologică „prof. Ion Crişan” din Reşiţa beneficiază de construcţii noi precum: o clădire educaţională, destinată elevilor, pentru desfăşurarea orelor de biologie sau a altor activităţi, un punct veterinar modern, o clădire-carantină, o bucătărie, un fânar, o magazie multifuncţională precum şi un magazin de suveniruri. Vedete la Zoo Reșița sunt cei trei măgari albi, cu ochi albaștri, extrem de rari în întreaga lume

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns