luni, iunie 14, 2021
Evenimente

VIDEO S-a prăbușit Cascada Bigăr, una dintre cele mai importante atracții ale Banatului la nivel mondial

O bucată importantă din baza Cascadei Bigăr, poate cea mai faimoasă cascadă din România și una dintre atracțiile Banatului la nivel internațional, s-a prăbușit luni seara. Momentul prăbușirii a fost surprins de către trecători, iar imaginile cu bucata de rocă acoperită cu mușchi înverziți a făcut înconjurul lumii în doar câteva minute.

Pe rețelele sociale, admiratorii cascadei s-au declarat șocați de eveniment, declarându-l un dezastru pentru turismul zonei. Cascada Bigăr era vizitată în fiecare sezon de zeci de mii de turiști din România și din străinătate.

”Sunt șocat, imi pare rau. Era cel mai vizitat loc din județul nostru. O sa analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne interesează pentru ca aducea multa atenție si interes pentru zona noastra, dar Caras- Severin are multe locuri frumoase și va invitam sa le vizitati”, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru News.ro.

Cei de la Romsilva au fost printre primii care au dat vestea neplăcută, printr-o postare pe pagina lor de Facebook.

”Avem, din pacate, si o veste neplacuta. Cascada Bigar, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, s-a prabusit astazi din cauze naturale. Travertinul și muschii care s-au acumulat in timp, au crescut in dimensiuni si greutate, iar astazi a cedat sub propria greutate”, au transmis cei de la Romsilva.

Cascada Bigăr se află pe drumul dintre Anina și Bozovici din Caraș-Severin, fiind considerată una dintre minunile naturale ale României. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns