INEDIT

Cel mai sănătos fruct din lume crește și se valorifică din satul rotund din Banat

Aronia, unul dintre cele mai inedite fructe care se cultivă și valorifică în lume, fiind considerat printre cele mai sănătoase produse naturale de pe glob, se cultivă și la Charlottenburg, satul rotund al Banatului. 

RETIM

Situată într-o zonă pitorească și unică în țară, plantația ecologică de aronia din Charlottenburg se întinde pe o suprafață de 15 hectare. Ajutați de specialiști în domeniu, producătorii cresc, îngrijesc și recoltează plantele de aronia, pentru a produce faimosul suc de aronia presat la rece.

Fidelity by Iulius Mall

“Ferma noastra este un proiect relativ nou in România, dar suntem motivati de pasiunea pentru o viata sanatoasa si de dorința de a promova consumul de produse naturale. Noi am preferat aceasta locatie deoarece solul și clima sunt ideale pentru planta de aronia. Dar am fost motivati si de frumusețea locului și de posibilitatea de a lucra în liniște, respirand aer curat de țara. Lipsa poluării din aer sau din apa este benefică și pentru plante, care au posibilitatea sa se dezvolte în voie”, spune producătorul din Charlottenburg.

Produsele de la Charlottenburg sunt 100% vegane, astfel că în componența lor nu există niciun ingredient de origine animală. Totodată, acestea sunt 100% bio, respectând normele UE privind agricultura ecologică, realizate fără pesticide sau îngrășăminte chimice.

Aronia se transformă în produse precum suc, din fructul propriu-zis sau în combinație cu alte fructe, dar și în pudră ecologică, gem sau produs uscat pentru smoothies sau prăjituri. Considerat cel mai sănătos fruct de pe pământ, aronia sunt bogate de vitamine, minerale și antioxidanți, fiind benefice împotriva a peste 100 de afecțiuni. Consumul lor regulat reglează glicemia, reduce riscul de apariție a cancerului, scade tensiunea și întărește sistemul imunitar. Iar ăsta este doar începutul.

Mai multe detalii pe site-ul Aronia Charlottenburg

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns