Locuri din Banat

VIDEO Satul din vestul țării unde poți zbura cu parapanta pentru prima dată, într-un cadru de vis

Un sat din vestul țării a devenit capitala zborului cu parapanta din România. În fiecare zi, dar mai ales în weekend, sute de pasionați sau începători în ale parapantei se adună aici, fiind gata să își împlinească visul de a zbura. Prețurile sunt accesibile, iar peisajele pe care le vezi de la “bordul” parapantei sunt de-a dreptul de neuitat.

RETIM

Satul în care au loc zborurile cu parapanta se numește Clopotiva, fiind situat la 30 de kilometri de Hunedoara și la doar două ore de mers cu mașina de Timișoara. În jurul satului se află mai multe obiective turistice importante, cum ar fi Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Hațeg și rezervația de zimbri, biserica din Densuș și multe altele.

Fidelity by Iulius Mall

Satul în care înveți să zbori

Clopotiva este satul în care înveți să zbori. Ajungi dimineața un simplu om, iar la finalul zilei ești un mic Icar, exploratorul cerurilor și al peisajelor de vis, totul în deplină siguranță. Cel mai bine este să ajungi la Clopotiva în weekend, atunci când mai multe cluburi de fani ai parapantelor sar în tandem, oferind zboruri și amatorilor, nu doar celor căliți în ale sportului.

În timpul zborului, tu ca și amator nu trebuie să faci nimic altceva decât să te minunezi la priveliște, și după caz, să asculți de instructorul care va fi ca și pilotul tău privat. Acesta te îndrumă în timpul zborului, de la decolare până la aterizare, pilotând parapanta. Tu doar te relaxezi, îți pui ochelarii de soare și admiri frumusețea naturii.

Detalii tehnice și financiare

Un zbor cu parapanta cu instructor durează între un sfert și jumătate de oră. Totul ține de condițiile meteo, astfel că dacă acestea sunt bune, zborul poate dura chiar mai bine de 30 de minute. Tot legat de vreme, zborurile cu parapanta se pot organiza în orice anotimp, asta dacă temperaturile și condițiile meteo o permit în ziua și la ora la care are loc zborul. 

Evident că iarna este mai greu să ajungi la punctul de decolare, mai ales dacă ninge, astfel că cele mai bune trei anotimpuri în care să practici acest sport sunt primăvara, vara și toamna. Cei care vor să zboare cu parapanta cu un instructor, la Clopotiva sau oriunde altundeva se organizează zboruri de agrement, vor scoate din buzunar între 150 și 300 de lei. În cazul Clopotivei, punctul de decolare este la aproximativ 10 kilometri de mijlocul satului, în inima superbei Țări a Hațegului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns