Oameni din Banat

VIDEO Un tânăr a găzduit și salvat de război peste 300 de ucrainieni, într-un sat din Banat

FOTO www.pewresearch.org

Războiul din Ucraina i-a forțat pe mulți oameni să își părăsească locuințele și să caute refugiu în alte țări. Printre aceștia, peste 300 de refugiați ucraineni au ajuns în România, unde  au fost găzduiți timp de un an de Ovidiu Petric, fondatorul „Casa Bucuriei” din Susani.

Fidelity by Iulius Mall

Aici, refugiații au trăit experiențe unice și au învățat lecții de viață prețioase. Ovidiu Petric a împărtășit toate aceste experiențe într-un episod special al podcastului video „Direct la Subiect”, realizat de colega noastră Daniela Decean.

RETIM

Fiecare poveste este o mărturie impresionantă despre curajul, rezistența și compasiunea acestor oameni, care au reușit să își depășească traumele și să își găsească un nou sens în viață. De asemenea, fiecare poveste este o dovadă a solidarității și generozității comunității din județul Timiș, care a oferit refugiaților nu doar adăpost și hrană, ci și afecțiune și respect.

Casa Bucuriei din Susani a fost pentru refugiații ucraineni mai mult decât un simplu loc de cazare. A fost un loc unde au simțit că fac parte dintr-o familie, unde au legat prietenii și unde au avut oportunitatea să își dezvolte noi abilități și talente. A fost un loc unde au regăsit speranța și bucuria de a trăi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns