Locuri din Banat

Visați la drumeţii de vară, în aerul curat al pădurilor. Satele din Ţara Făgetului vă aşteaptă

O serie de locații din Timiș vă oferă șansa de a petrece această vară la sat, să vă cazați la localnici sau sa dormiți în cort, anunţă discovertimis.com, portatul Consiliului Judeţean Timiş.

RETIM

Vă trimitem în Țara Făgetului, unde mai mulți localnici au pregătit deja tot ce este necesar pentru turiștii iubitori de natură și ecoturism.

Fidelity by Iulius Mall

Coșteiu de Sus. La Tanti Emilia Popa, oaspeții se pot bucura de experiența completă a vieții rurale din Banat. Turiștii pot participa la munca din gospodărie, pot hrăni animalele sau pot strânge ouăle din cuibar pentru ca apoi gazda să le servească masa cu produse proaspăt culese din grădină.

Pentru cei activi, ghizii de turism din zonă pun la dispoziție gratuit bicicletele Eco Timiș, iar învățătorul Ciprian Mert îi poartă în drumeții spre Pădurea Regală. Și dacă vă prinde înserarea pe dealuri, puteți dormi în sat, în camerele răcoroase pentru oaspeți așa cum au casele din zonă.

Groși. Peste dealuri, departe de lume și de semnalul telefonului, iubitorii de drumeții și natură pot experimenta cazarea la căzuțe sau camparea în corturi. Începând cu 5 iunie Complexul turistic de la Groși oferă spatii de campare cu acces la grupurile sanitare, apă curentă, dușuri, apă caldă permanent și 10 căsuțe de vacanță și un pavilion pentru servit masa.


Căsuțele sunt amenajate în stil tradiţional, cu motive zonale, au pat matrimonial/ canapea extensibilă și mini-frigider, iar corturile sunt dotate cu saltea, sac de dormit și lanternă.  Vizitatorii pot solicita gazdelor produse locale, pot beneficia de pachete de mâncare după rețeta lansată de Mic dejun la Margina sau își pot aduce mâncare proprie, existând acces la bucătăria de vară a incintei.

De asemenea, o serie de activități precum drumeții, activități pentru copii, curs de cosit iarba sau degustări de produse locale pot fi desfășurate cu sprijinul proprietarilor și al locuitorilor zonei, la cerere.

Conform proprietarilor, costurile serviciilor diferă în funcție de alegerile turiștilor, dar indiferent de optiunea de cazare sau vizitare, toti oaspetii au acces la următoarele facilități: dușuri si toalete , mesele de picnic din pavilionul campingului ( capacitatea acestuia fiind de 80 de persoane), grătare și ceaune, acces la terenurile de sport (fotbal, volei, mese de ping-pong), la locurile de joacă pentru copii și au parcare gratuită.

Ca experiența să fie completă, se poate bea apă dintr-un izvor captat din deal!

Pentru informații: Damaris Sivu – 0723124952

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns