Locuri din Banat

Zece voluntari internaționali vin pentru un an de zile să lucreze pentru Timișoara

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) readuce determinarea și dorința de schimbare prin voluntariat internaţional în cartierele din Timişoara!

Distractie pe patine

Astăzi, 10 martie 2020, debutează activitatea de voluntariat a unor tineri curajoși din țări precum Albania, Armenia, Belarus, Grecia, Liban, Palestina, Serbia și Tunisia, care au acceptat provocarea de a se muta și de a locui un an de zile în Timișoara, în cadrul proiectului Set the tempo. Proiectul este finanțat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, prin Corpul European de Solidaritate.

RETIM

Vara trecută, peste 100 de voluntari internaționali și naționali, împreună cu membrii comunității locale, au transformat cinci puncte termice neutilizate din cartiere, în centre de tineret, spații sigure pentru dezvoltarea tinerilor, în cadrul celui mai mare proiect de voluntariat din Europa, după numărul de voluntari, Youth Centres UP. De atunci și până acum, evenimente culturale (piese de teatru, concerte, ateliere de dans), evenimente educaționale (sesiuni informative, dezbateri, atelier de printare 3Dși reparații) și de petrecere a timpului liber (ateliere de ceramică, de pictură și de jonglat) au fost găzduite de noile spații ale tinerilor.

Proiectul Set the tempo își propune implicarea celor 10 voluntari împreună cu membrii comunității locale, în dezvoltarea continuă de activități și evenimente culturale, artistice, educaționale și de petrecere a timpului liber atât de către voluntarii internaționali pentru tinerii din cartierele timișorene, cât și prin cooperarea acestora, implementând idei de activități inițiate de tineri.

Totodată, deschidem acum apelul pentru potențiali parteneri care desfășoară activități de / pentru tineri și care își doresc să facă aceste activități accesibile tinerilor din cartierele timișorene. Ne dorim ca centrele de tineret să reprezinte spații deschise și accesibile pentru implementarea de programe și activități bazate pe solidaritate și pe implicarea comunității locale.

Așteptăm, astfel, propuneri de inițiative, proiecte și programe pentru tineri, care să fie implementate în cele 5 centre de tineret: Centrul de tineret Lipovei (Str. Intrarea Iasomiei nr. 4), Centrul de tineret Martirilor (Str. Martir Elena Nicoară nr. 5), Centrul de tineret Șagului (Str. Aleea Poeniței nr. 2), Centrul de tineret Fratelia (Str. Gavril Musicescu, Punct Termic PT 83) și Centrul de tineret Aradului (Str. Dej nr. 4).

Potențialii parteneri care doresc să ducă mai aproape de tineri evenimentele dedicate lor, sunt invitate să completeze următorul formular până la sfârșitul zilei de 31 martie 2020: http://bit.ly/aplicatie-activitati-centre. Povestea și fotografii ale celor cinci centre de tineret poate fi parcursă accesând  https://fitt.ro/timisoara-si-ale-sale-5-noi-centre-de-tineret/.

De asemenea, inaugurăm acum casa voluntarilor internaționali, amenajată în incinta Casei Tineretului. Spațiu prietenos și colorat, animat de acum de energia și entuziasmul voluntarilor, acesta va reprezenta pentru ei, pe perioada unui an de zile „acasă”. Un „acasă” în care va crește armonios o comunitate de voluntari cu motivație de a contribui la dezvoltarea unei societăți.

Spațiul are o capacitate de 16 locuri de cazare fiind distribuit în 8 dormitoare duble cu baie proprie, o bucătărie și un spațiu comun.

Mai multe detalii despre proiect, precum și despre apelul dedicat potențialilor parteneri, organizatori de activități de și pentru tineri se pot afla la adresa de mail esc@fitt.ro.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns