Locuri din Banat

A început amenajarea cădițelor și finalizarea promenadei împărătesei Sisi, de la Băile Herculane VIDEO

Oana Chirilă, lidera Herculane Project, a anunțat începerea șantierului de revitalizare a malurilor Cernei în zona centrului istoric al stațiunii. Proiectul ambițios include amenajarea cădițelor, a spațiilor verzi, finalizarea promenadei împărătesei Sissi, precum și construirea de cabine de schimb, zone de relaxare și plajă.

RETIM

„Avem vești bune de la Herculane! Am început șantierul de revitalizare a malurilor Cernei în zona centrului istoric! Amenajăm cădițele și spațiul verde, finalizăm promenada împărătesei Sissi, construim cabine de schimb, locuri de stat, o zonă de relaxare și plajă și organizăm campanii de ecologizare. Vă aducem mai aproape de natură și de apele termale pe care le îndrăgim cu toții”, a declarat Chirilă.

Iulius Town

Toate intervențiile sunt reversibile și se folosesc materiale naturale precum lemn, piatră și pânze, a adăugat Chirilă. Proiectul, care are costuri ridicate de execuție, este co-finanțat parțial și se bazează și pe contribuția comunității. Donațiile pot fi realizate prin platforma Donorbox sau direct în contul bancar al proiectului.

Proiectul este parte a inițiativei #RaiffeisenComunități, fiind susținut de Raiffeisen Bank România, Asociația pentru Relații Comunitare și Ordinul Arhitecților din România, cu sprijinul Fundației Regelui.

Parteneri principali includ Primăria Băile Herculane, Administrația Bazinală a Apelor Române Banat, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Direcția pentru Cultură Caraș-Severin, OAR / Filiala Timiş, Asociația de la 4 și Fundația Archaeus. Proiectarea și execuția mobilierului urban sunt realizate de voluntarii HerculaneProject, iar spațiul verde este amenajat de Millegarden. Sistemele de teren sunt executate de Teramat Construct Sistem, cu Rothoblaas ca partener în execuție.

Chirilă a subliniat importanța acestui proiect pentru a aduce comunitatea mai aproape de natură și de apele termale iubite de toți.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns