Locuri din Banat

Aeroportul din Timișoara se transformă. Încă 90 de milioane de lei se investesc într-un nou terminal

În luna noiembrie vor începe lucrările de construcție a noului terminal pentru Plecări Curse Externe. Constructorul trebuie să finalizeze lucrările într-un timp record, anunță adevărul.ro

RETIM

Fidelity by Iulius Mall

Conform sursei citate, a fost emisă autorizația de construire și organizare de șantier pentru noul terminal pentru Plecări Curse Externe de pe Aeroportul Timișoara, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în 1 noiembrie.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 metri pătrați, șase filtre de securitate, opt porți de îmbarcare, 18 ghişee check-in şi șase porţi de scanare automată a documentelor. Construcţia va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023, adică destul de scurt.

Am obținut autorizațiile de construcție și de organizare de șantier, vom începe curând ordinul de începere a lucrărilor. Vom avea un terminal foarte modern. Va păstra același aer cu cel pentru sosiri curse extrene, care acum arată un pic ciudat, dar după ce se va termina acest terminal va arăta cu adevărat bine. Va avea o formă simetrică de aripă de avion. Va fi triplu ca mărime”, a spus Daniel Stamatovici, spune directorul aeroportului.

Contractul are o valoare de peste 90 de milioane de lei și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din Bucureşti. Conform directorului Stamatovici, noul terminal va avea și numeroase spații comerciale, restaurante și cafenele, discuțiile cu operatorii au fost deja demarate.

Toate aeroporturile moderne arată astăzi ca niște mall-uri. Am avut deja discuții cu cei care se pricep la acest domeniu, din Ho-Re-Ca, de cei care se ocupă de amenajarea de spații comerciale în aeroporturi. Întotdeauna aeroporturile creează un vad comercial bun. Am primit foarte multe propuneri, o vom alege pe cea care este cea mai potrivită pentru Aeroportul Timișoara”, a mai declarat Daniel Stamatovici, jurnaliștilor de la Adevărul

Este în plan și construirea unui hotel lângă aeroport. “Avem o zonă în partea de sud, unde vrem să se construiască un hotel. Dar vom solicita să vină să gestioneze cineva care se pricepe. Noi vom pune terenul la dispoziție”, a mai spus Stamatovici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns