miercuri, octombrie 28, 2020
Locuri din Banat

Ambasada – unul dintre cele mai populare centre de evenimente se mută

Povestea AMBASADA trece la un nou capitol începând cu Februarie 2020 într-un nou spațiu, FABER, alături de Valentin Mureșan și Cristina Potra Mureșan (implicați în Timotion, Alergotura, Fundația Comunitară Timișoara și comunitatea Banat IT), F O R – o echipă de 9 arhitecți care coordonează proiectele Upgrade My City, BETA – bienala timișoreană de arhitectură, LIGHT EDU și Unde Locuiesc Eu, cu mai multe resurse concentrate pe conținut. 

„2 Noiembrie 2019 va marca exact 5 ani de când am preluat cheile clădirii de pe strada Anton Seiller, din incinta Paltim și totodată ultima zi în care AMBASADA va funcționa în acest spațiu.

Începutul AMBASADA este puternic marcat, pentru noi, de clădirea care ne-a fost casa 5 ani de zile. În 2 Noiembrie 2014 am primit cheile de la clădirea de care ne îndrăgostisem iremediabil, la prima vedere, cu doar două săptămani înainte. Am ajuns întâmplător, deznădăjduiți că nu vom reuși să  intrăm într-o clădire industrială cu modelul de funcționare pe care ni-l doream și după multe clădiri vizitate, multe releveuri și discuții pe contracte intimidante. Știam atunci că nu trebuie să avem așteptări și să construim pe fiecare cărămidă disponibilă pe care o vom găsi. Am construit, împreună, mult mai mult de atât! Am petrecut din acel Noiembrie și până la deschiderea din 20 Februarie 2015 fiecare zi în acest spațiu, fie că era ajun de Crăciun sau de An Nou. L-am umplut cu vise și dragoste pentru comunitate și era singurul lucru la care ne puteam gândi sau despre care puteam vorbi.”, spune Andreea Iager-Tako

Anul viitor platforma PALTIM se transformă, AMBASADA crește și pregătește casa nouă în cadrul clădirii FABER.

„Vă invităm în această ultimă săptămână de activitate să lăsăm un gând bun clădirii PALTIM, să mulțumim comunității pentru ce a creat între acești pereți și să visăm în continuare, împreună! Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019, ne luăm rămas bun în același spirit cu care am început: energizați, dis-de-dimineață, cu rețete alese de Noemi pentru brunch. Seara o încheiăm în același stil, oferind spațiul altor oameni din comunitate, prietenii de la NOI umplând spațiul de la PALTIM cu conceptul lor Eats & Beats!

Jos pălăria, PALTIM! Mulțumim pentru găzduire și povestea scrisă în fosta secție de prototipare a pălăriilor.”, arată cei de la AMBASADA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: