Locuri din Banat

Expediție în căutarea ultimelor mori de apă funcționale ale Banatului în weekend

Asociația “Acasă în Banat” organizează, la finalul acestei săptămâni, o expediție în Țara Almăjului. Scopul? Găsirea și promovarea ultimelor mori de apă ale zonei. Doritorii se pot alătura voluntarilor asociației și pot vizita celebrele mori de apă, în periplul lor urmând să afle și informații despre cum funcționează și istoria acestora.

RETIM

Proiectul asociației se numește “Țara morilor de apă” și are ca scop tocmai scoaterea la lumină a acestor mori, multe dintre ele fiind uitate de autorități. Plecarea se face de la Eftimie Murgu, localitate aflată în Caraș-Severin, mai exact din fața primăriei sâmbătă, la ora 10 dimineața. Expediția va dura până în jurul orelor 16 după-masa. 

Fidelity by Iulius Mall

„Pornim într-o nouă expediție în  căutarea morilor de apă din Țara Almăjului. Începem cu cele 22 de mori din Eftimie Murgu și continuăm cu cele din satele vecine, aproape uitate, știute doar de localnici. Ne împărțim pe echipe și plecăm la drum prin sate, discutăm cu oamenii locului, identificăm morile, le fotografiem și le trecem în baza noastră de date”, scriu cei de la „Acasă în Banat” pe Facebook.

Participanților le este cerut să ia cu ei echipament de teren, aparate de fotografiat sau telefoane cu care să poată imortaliza frumusețea morilor. De asemenea, aceștia trebuie să vină la ei cu o gustare și apă. În zona Banatului există la momentul actual peste 200 de mori de apă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns