Locuri din Banat

Apel la civism! Mobilierul de pe cel mai lung traseu de cicloturism va fi reparat

Asociația pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului Timiș a semnat un contract de mentenanță a mobilierului turistic Eco Timiș pentru ca, în următoarele săptămâni, piesele să fie complet refăcute.

Distractie pe patine

„Eco Timiș: reparăm mobilierul, mizăm pe civism! Cel mai lung traseu de cicloturism marcat de Turism Timiș prin intermediul programului Interreg IPA CBC Romania-Serbia Programme, Traseul 3 este pregătit pentru noul sezon de turism activ în Timiș. Piesele de mobilier – afectate de inundațiile anului trecut, dar și de lipsa de civism – sunt acum in proces de recondiționare, reparare și înlocuire”, au anunțat cei de la ADPT.

RETIM

Reprezentanții asociații mai spun că , pe rând, toate traseele create prin intermediul proiectului Eco Timiș/Eco Tamis vor fi refăcute pentru a oferi iubitorilor de ciclism infrastructura necesară pe traseele preferate.

Cel mai lung traseu de cicloturism dintre cele cinci marcate pe harta județului prin intermediul proiectului #EcoTimis, traseul 3 iese din Timișoara prin Giroc și ne poartă prin Valea Râului Timiș până la Pădurea Macedonia trecând prin Șag, Parta și Cebza. De-a lungul traseului puteți face drumeții, puteți să faceți opriri la diferite obiective turistice precum Cula turcească din Ciacova, Conacul Gudenus din Ghilad sau Mănăstirea de la Șag. Puteți admira colonia de stârci din Pădurea Macedonia sau, pur și simplu, puteți să vă opriți la restaurantele din zonă și să gustați preparate bănățene în Giroc, Șag sau Pădureni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns