Evenimente

Bănățenii își fac deja planuri pentru cum vor petrece de 1 Decembrie. Muntele, alegerea favorită pentru sărbătoare

Pandemia prim care trecem în această perioadă nu i-a speriat pe amatorii de aventură. Zeci de ture pe munte au fost sau sunt în curs de organizare, aceste locuri fiind printre puținele pe care le mai putem vizita fără restricțiile impuse în marele centre urbane. O astfel de tură este pregătită de către cei de la Naturecamp chiar de Ziua Națională. Dacă nu aveți planuri, citiți-l pe cel pregătit de către organizatorii excursiei. Cu siguranță că este cel puțin atrăgător!

Distractie pe patine

“Ne-am hotărât să profităm din plin de weekend-ul prelungit cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale de 1 Decembrie, și nu se poate în alt mod decât petrecându-l la munte, într-un cadru fascinant și asumându-ne sarcina de a încerca sa organizăm o tură – sperăm noi – de neuitat.

RETIM

Gazda noastră va fi Cabana Cerbul, o cabană situată în mijlocul stațiunii Muntele Mic, ce dezvăluie o priveliște adorabilă în seri cu apusuri fascinante și mai mult decât atât, o amplitudine vizuală foarte mare întrucât ne vom afla la o altitudine de peste 1500 de metri.

Plecarea se va face vineri 27 noiembrie 2020 din Timișoara de la Arena Aqua Sport, în jurul orelor 16.00, urmând să ajungem la Muntele Mic în jurul orelor 19.00. După ce vom servi cina, ne vom acomoda cu locul și cu oamenii și mizăm apoi pe o noapte odihnitoare întrucât a doua zi ne așteaptă un traseu destul de provocator.

Sâmbătă dimineață vom servi micul dejun începând cu ora 08.00 urmând ca la 09.00 să plecăm pe traseu spre cel mai înalt vârf al munților din zonă: Vârful Țarcu (2192 m). Vom merge cu mașinile preț de 10 minute până la Șaua Jigoria de unde va începe traseul de potecă spre Țarcu.

Atenție: dificultatea traseului va fi una MEDIE spre GREA – cantitatea de zăpada și condițiile de iarnă vor dicta dificultatea acestuia. Pentru acest fapt, va fi nevoie de echipament adecvat și de cel puțin o minimă experiență montană. Vom avea și un punct intermediar la jumătatea traseului (Cabana Cuntu), unde în funcție de starea participanților, se va putea aștepta. Vom avea deschizător, închizător și 3 intermediari astfel încât va fi oferită asistență pe tot traseul tuturor participanților. Lungimea totală este de aproximativ 18 km cu o diferență de nivel de 1000 de metri. Nu sunt porțiuni tehnice sau expuse dar sunt porțiuni sporadice cu înclinație destul de mare.

Estimăm sosirea în vârf în jurul orei 13.30 unde avem posibilitatea de a bea un ceai fierbinte la stația meteo, urmând sa revenim pe traseul de întoarcere și să ajungem înapoi la mașini și mai departe la cabană în jurul orelor 18:30 – 19:00.

Seara ne vom destinde cu povești din timpul zilei, cu o cină gustoasă, foc de tabără, muzică și voie bună. Duminică dimineața vom servi micul dejun urmând ca în jurul prânzului să plecăm spre Timișoara. Echipament necesar pentru traseu: bocanci de zăpadă, rucsac, geacă și pantaloni de iarnă, polar, mănuși, buf, ochelari de soare, căciulă, apă.

Costul evenimentului este de 490 RON și include:

Cazare la pensiune – 2 nopți – în cameră de 2 persoane cu baie proprie;

Mic dejun sâmbătă și mic dejun duminică;

Cina de sâmbătă seara;

Băutură – all inclusive – la party-ul de sâmbătă;

Fructe și batoane energizante pentru tura de sâmbătă de pe munte;

Ghidajul, asistența de pe traseu, organizarea evenimentului.”

Locurile sunt limitate și se vor ocupa în ordinea înscrierilor. Pentru detalii și întrebări vă rugăm să le adresați pe pagina Naturecamp.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns