Dacă este noiembrie, bănățenii se ocupă cu pusul de varză murată pentru la iarnă, dar mai nou și de… kimchi! Celebrul preparat coreean, o varză murată cu mult mai multă aromă și picantă, se pregătește toamna. Coreenii fac mult kimchi – murăturile tradiționale coreene – cât să le ajungă pentru întreaga iarna. Tradiția de a prepara kimchi se numeste kimjang (김장) și își are originile din vremea Coreei antice.
Kimjang este un eveniment de familie, recreativ, de socializare, la care se adună toate rudele sau membrii unei comunități ca să pregătească kimchi (김치). Ne amintește despre armonia cu natura, despre cooperare și despre sentimentul de apartenență la un grup, despre munca în echipă, este arta de a combina toate ingredientele necesare pentru a ieși gustul de kimchi perfect.
Ai încercat să gătești kimchi vreodată? A fost un succes sau un eșec? Procesul de a conserva și fermenta legumele precum și beneficiile pentru sănătate este deja cunoscut la nivel mondial. Nu-i de mirare ca KIMCHI fost listat în Patrimoniul Cultural al UNESCO în 2013.
Deși există o varietate de peste 200 de sortimente – principalele legume folosite sunt varză nappa, ridichea albă, ceapa, prazul, morcov. Nu este limită când vine vorba de condimentele folosite pentru a face marinada. Din lista fac parte boiaua de ardei iute, usturoiul, ghimbirul, sarea, sosul de peste și zahărul. Cel mai important pas în prepararea unui kimchi delicios este procesul de fermentare.
Descoperă bucuria de a prepara kimchi în comunitate alături de echipa Shilla și partenerii lor de la K-Mart Timișoara în data de 12 noiembrie, ora: 12:00 la sediul din Timișoara, str. Gheorghe Lazar, nr 4. Locurile sunt limitate asa ca rezervarea la eveniment este esentiala. Detalii aici.