Oameni din Banat

Banatul Montan – Drumul Fierului, filmul realizat de Sabin Dorohoi are avanpremiera la un festival de la Braşov

Cunoscutul regizor Sabin Dorohoi prezintă astăzi, de la ora 19,  la Alpin Film Festival cel de-al treilea episod al trilogiei despre Banatul Montan. Este vorba despre „Drumul Fierului”, un documentar turistic-istoric despre traditia siderurgica din Banatul de Munte.

Distractie pe patine

„De la orele 19:00 – Cinemateca_Patria din Brasov, în cadrul competiţiei româneşti de la Alpin Film Festival avem o primă proiecţie a celui de-al treilea episod al trilogiei „Banatul Montan” – Episodul 3 – „Drumul Fierului”. Un documentar turistic-istoric despre tradiţia siderurgică din Banatul de Munte. Filmul încă mai are câteva detalii tehnice la care se va lucra şi după această prima avanpremieră. Ulterior vom începe organizarea premierelor oficiale în Banat, la TV şi pe internet”, a anunţat Sabin Dorohoi.

RETIM

Cineastul, născut pe meleaguri bănăţene, spune despre „Drumul Fierului” că este de departe cel mai elaborat episod al trilogiei turistice despre Banatul de Munte, cu mult mai multe informaţii comparativ cu episoadele anterioare. La proiect s-a muncit mai bine de un an.

„Mulţumim partenerilor noştri principali #TMKARTROM şi #ConsiliulJudeteanCarasSeverin şi partenerilor noştri #Standpunkt , #ViitorZukunft , #Autoalex , #CasaAlex , #ColtdeRai , #RotaryClubResita , #Ecomart , #24hSelfWash si #PGIzorom. Multumesc enorm întregii echipe a proiectului: Prezentator Ancuţa Dorohoi, Muzica Eduard Dąbrowski ,Poster şi grafică Bogdan Piperiu , Transcrieri Eleonora Magiar şi întregii echipe de la Sky VFX pentru efectele vizuale. Mulţumesc tuturor participanţilor în acest proiect, care ne-au dat informaţii şi materiale de arhiva aşa de interesante despre istoria, tradiţiile şi atracţiile turistice din regiunile siderurgice ale Banatului Montan”, a mai scris Sabin Dorohoi, pe pagina sa de Facebook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns