Evenimente

Banii încasați de la turiști ca taxă locală vor fi folosiți exclusiv pentru promovarea Timișoarei

FOTO Timisoara2023.eu

Consilierii locali din Timișoara au acceptat proiectul de hotărâre privind modalitatea de plată a cotizației anuale către Organizația de Management al Destinației Timișoara (OMD). Acestă hotărâre reprezintă un pas important în dezvoltarea turismului local și în asigurarea finanțării adecvate pentru această organizație.

Distractie pe patine

Potrivit hotărârii, Municipiul Timișoara se angajează să achite o cotizație anuală fixă de 250.000 lei către Organizația de Management al Destinației Timișoara, pentru anul 2024 și următorii. Această cotizație trebuie plătită cel târziu până la sfârșitul primului semestru al fiecărui an.

RETIM

Organizația de Management al Destinației Timișoara, este fosta Asociație pentru Promovarea Timișoarei transformată ca entitate de gestionare a destinației turistice, cu responsabilități clare în dezvoltarea și promovarea turismului local. Pe lângă, Primăria Timișoara care trebuie să plătească o cotizație de 250.000 lei, anual, ceilalți membrii vro plăti: Ho-Re Timișoara 5.000 lei, Atttrius Development 15.000 lei și Breasla Ghizilor 500 lei. Noii membri acceptați nu vor putea plăti o cotizație mai mică de 50.000 lei anual.

Taxa hotelieră ajunge la Organizația de Management al Destinației Timișoara

De asemenea, hotărârea prevede că Municipiul Timișoara va vira lunar 100% din echivalentul tuturor taxelor speciale pentru promovarea turistică colectate la nivelul municipiului, adică taxele hoteliere pe care orice turist le plătește când se cazează în oraș. Plata cotizației și a sumelor colectate din taxa specială de promovare turistică se va face în tranșe lunare prin virament bancar, din bugetul local al Municipiului Timișoara.

„Acesta este, într-un fel, un vot istoric. amintiți, am schimbat statutul acum câteva luni, după ce s-a schimbat și legea și pentru prima oară există o lege bună și exaustivă pentru aceste organizații de management a destinației și astăzi votați de fapt posibilitatea pe care ne-a lăsat-o această lege și mai anume virăm direct taxa hotelieră la această organizație. Cu asta se face în sfârșit ceea ce toți din HORECA cer de zeci de ani de zile, ca încasările din această taxă hotelieră ajungă într-un fond special pentru promovarea turismului din Timișoara și nu dispară în visteria generală a Primăriei”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Organizația de Management al Destinației Timișoara va furniza Primăriei Timișoara rapoarte trimestriale privind activitatea desfășurată, precum și un raport anual de activitate. Acest mecanism de raportare asigură transparența și controlul asupra modului în care fondurile sunt utilizate în promovarea turismului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns