vineri, februarie 3, 2023
Evenimente

Cel mai îndrăgit festival dedicat papricașului din Banat, cu peste 10.000 de vizitatori anual, gata de start

Iubitorii de mâncare bună de te lingi pe degete, muzică de petrecere și distracție se pregătesc de o nouă ediție a celui mai îndrăgit festival din Banat dedicat papricașului. Zeci de ceaune se vor încinge în cadrul evenimentului-concurs care adună de fiecare dată laolaltă peste 10.000 de participanți din toate colțurile zonei de vest a țării.

Iulius Town

Este vorba despre celebrul Festival al Papricașului și Vinului de la Buziaș. În acest an, festivalul are loc în al doilea weekend din octombrie, mai exact pe 12 și 13. La festivalul care ajunge cu acest prilej la ediția cu numărul unsprezece se vor aduna cei mai buni bucătari în ale ceaunelor din întreg Banatul.

Separă corect deșeurile în 30 de secunde!

Bucuria cea mai mare va fi cea a gurmanzilor adevărați, care vor avea șansa să guste din preparate de nedescris în cuvinte. Nu vor lipsi papricașul de vită, oaie, porc sau pasăre, tocănițele de toate felurile, produsele tradiționale românești de pus pe grătar, dulciurile de toate soiurile și formele și licorile care mai de care mai răcoritoare.

Crama Aramic

Intrarea la festival este gratuită, iar pentru ca mâncarea să fie bine primită, în cele două zile pe scena festivalului din parcul din Buziaș vor urca artiștii Vasile Conea, Carmen Popovici Dumbravă, Mircea Cârțișorean, Aurel Tămaș, Carmen Biruescu, Maria Milu Sorescu, Dumitru Stoicănescu și Adrian Stanca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns