Oameni din Banat

Cinci tineri din Timișoara vor să facă teatru accesibil și categoriilor vulnerabile. Sunt sprijiniți de Comisia Europeană

Un nou proiect pentru comunitatea timișoreană vine din partea unui grup de inițiativă alcătuit din cinci tineri: Alina Fabri, Denisa Cocoroveanu, Denis Halasz, Ernest Slach și Otniel Floruț, membri ai Teatrului Portabil Timișoara, și este finanțat de Comisia Europeană prin Corpul European de Solidaritate.

Distractie pe patine

Theater Ability este un proiect de solidaritate, implementat cu ajutorul Asociației Hoinart, dedicat tinerilor defavorizați, cu dizabilități sau proveniți din sistemul de plasament. Proiectul își propune să facă teatrul accesibil tuturor, în special acestor categorii vulnerabile. Astfel, timp de șase luni, în jur de 30 de tineri vor beneficia de ateliere săptămânale, pe categoriile: teatru radiofonic, teatru de animație, teatru-dans/coregrafie, la finalul cărora vor realiza (în funcție de contextul pandemic din momentul respectiv) diverse momente artistice de tip performance, happening, teatru invizibil etc..

RETIM

În continuare, pe sistemul peer to peer, timp de două luni, beneficiarii proiectului vor deveni la rândul lor traineri pentru 50 de copii proveniți din sistemul de plasament, urmând o nouă etapă de reprezentații artistice.
Parteneri ai proiectului deja confirmați sunt Asociația Ceva de spus, Fundația Pentru Voi și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Asociația HOINART are ca scop principal promovarea, susținerea şi popularizarea artelor şi artiștilor autohtoni în rândul tinerilor și adulților atât din domeniul teatral cât şi din alte domenii culturale conexe şi nu numai. Misiunea Hoinartiștilor este aceea de a face arta, cu precădere teatrul, accesibil copiilor și tinerilor, atât prin producții, cât și prin ateliere și educație teatrală. Ne adresăm în special categoriilor defavorizate sau lipsite de accesul la cultură și de o educație culturală.

Pentru mai multe informații legate de proiect, puteți contacta echipa Hoinart pe adresa de mail: teatrulportabil.tm@gmail.com

teatru accesibil si categoriilor vulnerabile-2

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns