Evenimente

CONCURS „CIRCUIT 89” – Modul inovativ prin care tinerii din Timișoara învață despre Revoluția din ’89

edenboutique.ro/ Într-o inițiativă de a conecta tinerii cu istoria memorabilă a orașului, Casa de Cultură din Timișoara anunță organizarea concursului „CIRCUIT 89”. Evenimentul propune o incursiune palpitantă în trecutul Revoluției din 1989, marcând un moment crucial în istoria Timișoarei și a întregii țări.

RETIM

„Timișoara 1989 a schimbat mersul istoriei. A oprit timpul în loc. De aceea, România nu are voie să uite. Suntem datori să lăsăm în urma noastră grija de a duce mai departe memoria lui Decembrie. De a o lăsa moștenire copiilor noștri,” declară organizatorii concursului.

Iulius Town

„CIRCUIT 89” – Descoperirea Istoriei prin misiuni și alergare

Concursul, desfășurat în parteneriat cu Colegiul Național Bănățean Timișoara, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”, Timiș, Colegiul Național Ana Aslan, Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara, și Colegiul Tehnic de Vest Timişoara, aduce împreună 15 echipe de la diferite licee din oraș.

Aceste echipe vor parcurge trasee pline de provocări, rezolvând misiuni în punctele de foc ale Revoluției: Piața Maria, Catedrală, Consiliul Județean, Piața Libertății și Primărie. În Piața Maria, pe 18 decembrie, echipele vor porni în cursa lor, urmând să se întâlnească pentru premierea câștigătorilor miercuri, 20 decembrie, ora 16:30, la Cinema Timiș.

Moderatoarea evenimentului, Roxana Morun, va ghida echipele și participanții într-o călătorie captivantă prin istoria orașului. Partenerul media, TVR Timisoara, va asigura o acoperire extinsă a evenimentului, contribuind astfel la extinderea cunoștințelor și conștientizării asupra istoriei recente a României.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns