Rețete bănățene

Crema de verdețuri pentru grătar, după o rețetă a unui bucătar celebru în Banat

Mari amatori de ieșit la iarbă verde și grătare, românii așteaptă duminicile însorite să poată ieși în natură. A fost o primavară cu multe ploi, cel puțin în Banat, iar weekend-urile cu soare le poți număra pe degete. Așa că, dacă v-ați făcut provizii de mici și cărbuni și așteptați ziua potrivită pentru o ieșire, venim și noi cu un sfat bucătăresc ca să nu vă pice greu de la atâta carne.

RETIM

Nutriționiștii spun că acolo unde e multă carne trebuie să fie și multe verdețuri. Așa că o cremă de verdețuri pentru grătar, după rețeta de la prietenul nostru, Uica Mihai, este numai bună.

Fidelity by Iulius Mall

Cum se face

Uica Mihai vă dă toate indicațiile necesare pentru ca să vă iasă o cremă de verdețuri reușită.

“Tocaţi pe planşetă trei legături de pătrunjel, trei legătui de ţelină şi un legătură de leuştean. Frecaţi-le bine în mâini, cu o lingură de sare grunjoasă, o linguriţă de piper şi zeama de la o jumătate de lămâie. Puneţi tocătura într-un vas adânc, tunaţi apă clocotită cât să acopere, puneţi capac şi înăbuşiţi o jumătate de ceas. Strecuraţi zeama şi veţi obţine o supă limpede, uşor verzuie cu un gust rafinat şi diafan.

În blenderul de viteză mare, puneţi trei mâini de spanac proaspăt , o cană cu vârf de arahide decojite, câteva nuci, un pliculeţ de seminţe de floarea soarelui decorticate, o lingură de seminţe de susan pe care le-aţi prăjit puţin în tigaie. Adăugaţi ulei de porumb, zeamă de lămâie, câţiva căţei de usturoi, sare, piper şi supa de verdeţuri. Mixaţi la viteză mare pentru a obţine o pastă uniformă. Mai completaţi cu supă şi ulei până obţineţi cremozitatea necesară (crema trebuie să poată fi întinsă pe pâine, iar nucile, arahidele şi seminţele să rămână evidente) asezonaţi după gust cu sare, piper, lămâie şi gata. Lângă fripurile săltate de pe grătar, ori unsă pe pâine prăjită ai o minune care te desfată şi te ţine viu şi treaz”, spune Uica Mihai.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns