Evenimente

Cursuri de pregătire pentru examenul de bacalaureat la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara organizează și în acest an cursuri de pregătire pentru examenul de bacalaureat. Programul de pregătire a debutat în data de 16 ianuarie, cu cursuri de Limba și literatura română, Matematică și Istorie, Biologie, Chimie, Economie, Fizică, Geografie și Informatică. În următoarele săptămâni, lista disciplinelor incluse în programul de pregătire va fi completată și cu Filosofie, Logică, Comunicare și Argumentare, Psihologie și Sociologie.

Distractie pe patine

Programul propus de UVT se va desfășura până în 12 iunie, în fiecare săptămână, sâmbăta, cu excepția zilelor de concediu legal. Orarul programului de pregătire va rămâne același pentru fiecare dintre zilele de pregătire, fiind stabilit în așa fel încât să le permită elevilor participarea la activitățile de pregătire pentru toate cele trei discipline la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat.

RETIM

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, recomandă înscrierea la cursurile pregătite de UVT, pentru calitatea și facilitățile oferite: „Toate activitățile din modulele de pregătire pentru examenul de bacalaureat din acest an se vor desfășura în mediul online, prin intermediul platformei Google Meet, iar pentru fiecare disciplină se va crea și un curs pe platforma Google Classroom, care să faciliteze comunicarea dintre cadre didactice și elevi. Vă așteptăm la UVT, pentru cele mai bune rezultate la bacalaureatul din această vară.”

Înscrierea pentru participarea la activitățile didactice de pregătire pentru examenul de Bacalaureat se poate realizat prin intermediul unui formular. Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom.

Organizarea acestor activități presupune, pe lângă desfășurarea efectivă a sesiunilor de pregătire prin videoconferință live, și crearea unui „spațiu” virtual unde elevii pot accesa permanent toate materialele transmise de cadrele didactice, asigurându-se posibilitatea ca și elevii care se vor înscrie pe parcurs să beneficieze de toate informațiile prezentate anterior.

Programul cursurilor:

  • Între orele 9:00 – 10:30 se vor desfășura modulele la limba și literatura română,
  • Între orele 10:45 – 12:15 se vor desfășura, în paralel, modulele de la disciplinele istorie și matematică,
  • Începând de la ora 12:30 se vor desfășura modulele pentru disciplinele aferente celei de-a 3-a probe de la Bacalaureat (biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie, sociologie), de asemenea, în paralel.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns