Evenimente

Dacă știți o rețetă autentică din Banat, acum e momentul să o faceți celebră și puteți câștiga și un premiu. Cum trebuie să procedați

Organizatorii campaniei Găteşti şi Dăruieşti din Timişoara au un demers inedit de promovare a reţetelor din Banat.

RETIM

Cei care cunosc reţete autentice din această zonă a ţării sunt invitaţi la un concurs de gătit, care din cauza pandemiei se desfăşoară online, dar premiile sunt generoase. Ce trebuie să facă cei care vor să participe, ne-a spus Cosmin Godean, organizatorul campaniei Găteşti şi Dăruieşti.

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

„Având în vedere contextul, am decis să facem concursul online. În felul acesta poate să participe mai multă lume și oamenii se simt mai confortabil în bucătăria lor, de acasă. Și atunci am zis să se filmeze fiecare într-un rezumat, pe care să ni-l trimită pe gătestisidăruiesti@gmail.com și să se filmeze pregătind un fel de mâncare și să ne spună din ce zonă a Banatului este. Să prezinte în câteva cuvinte și imagini să vedem că el a gătit preparatul respectiv. Avem premii destul de consistente, oferite de parteneri”, spune Cosmin.

Filmuleţe cu reţete se trimit până în data de 3 iulie. Iniţiatorii campaniei spun că este foarte important ca reţetele să fie autentice, din această zonă a ţării.

„În felul acesta vrem aducem la lumină niște rețete din Banat, care pot să facă la un moment dat chiar subiectul unei cărți. Vrem să promovăm rețete autentice, vechi, din Banat, pe care poate le mai știu doar părinții și bunicii noștri.  Vrem să le putem transmite mai departe și copiilor. În 3 iunie o să vedem câte rețete am primit și le vom posta pe pagina noastră de Facebook. Unul dintre criteriile de departajare va fi numărul de like-uri pe care le primește fiecare rețetă”, afirmă Cosmin Godean.

Pe lângă numărul de like-uri primit, reţetele vor fi verificate în privinţa autenticităţii şi de un juriu format din mai mulţi bucătari de la restaurantele partenere ale campaniei Găteşti şi Dăruieşti. Nu uitaţi, dacă ştiţi o reţetă veche din Banat, acum e momentul să o faceţi cunoscută.

Vă filmaţi cum gătiţi felul respectiv de mâncare şi trimiteţi filmuleţul pe gatestisidaruieşti@gmail.com, până pe data de 3 iulie. Chiar dacă nu o să vă aflaţi printre câştigători, reţeta dumneavostră poate să devină celebră şi păstrată şi pentru generaţiile următoare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns