luni, mai 17, 2021
Evenimente

Demonstrații de luptă și prezentări istorice la Timișoara. Impactului între civilizația creștină și cea musulmană

Muzeul Național al Banatului transmite live evenimentul „Mesaje din trecut” duminică, 21 martie 2021, începând cu ora 20:00.
Pornind de la tema expoziției „Evoluția Cetății Medievale a Timișoarei”(mansarda B1), evenimentul propune exemplificarea impactului între civilizația creștină și cea musulmană în secolul XVI. Vor avea loc demonstrații de luptă și prezentări istorice cu asociațiile Eyaletul de Timișoara și Losonczy Istvan, însoțite de muzică istorică interpretată de grupul de world music Peregrinii.
Evenimentul are loc exclusiv online și se constituie într-o prezentare alternativă, show de reenactment și spectacol muzical / prezentare de artefacte realizată de muzeografi. Prezentările și demonstrațiile vor aborda aspectele celor două culturi, creștină și musulmană, aflate în contact în Banatul începutului de veac XVI, de la învățături și obiceiuri la tehnici de luptă și prezentări/dueluri cu arme reale.
Coloana sonoră va cuprinde piese istorice reinterpretate cu instrumente vechi. Recuzita spectacolului cuprinde echipamente și arme realizate de specialiști pentru interpreți istorici, cu materiale corecte inspirate din epocă.
Alternativ, muzeografi ai MNaB vor prezenta expoziția din mansarda Bastionului Theresia.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns