Evenimente

Eveniment din Timișoara, selectat de Comisia Europeană pentru a se derula sub umbrela EU Green Week 2021

Comisia Europeană, prin Directoratul General Mediu, a selectat Universitatea de Vest din Timișoara ca partener pentru seria de evenimente EU Green Week 2021. Cea de-a patra ediție a evenimentului „Săptămâna Verde în UVT” va purta astfel însemnele programului EU Green Week 2021, beneficiind totodată de promovare pe pagina oficială a Săptămânii Verzi Europene.

RETIM

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază caracterul deosebit al acestui parteneriat dintre UVT și Comisia Europeană.

Iulius Town

„Această reușită reprezintă o confirmare a relevanței Universității de Vest din Timișoara în context european, atât din perspectiva interesului pentru tranziția verde și digitală, precum și din perspectiva importanței demersului educațional al UVT în raport cu comunitatea din care face parte. Universitatea de Vest din Timișoara promovează în mod activ dezvoltarea culturii civice și a comportamentelor pro-environment. Acest obiectiv este realizat atât prin propriul exemplu, de consumator conștient, care limitează utilizarea resurselor neregenerabile și care au impact asupra mediului, cât mai ales prin activitățile dedicate comunității academice. UVT este un spațiu al cunoșterii care încorporează concepte dedicate protecției mediului, prin educarea competențelor transversale și prin disciplinele complementare disponibile studenților de la fiecare dintre ciclurile de studiu”, a declarat Pirtea.

Evenimentul „UVT Green Week – Circular Economy in a European Context” va avea loc în perioada 31 Mai – 4 Iunie 2021 – iar tema centrală a evenimentului din acest an este dedicată economiei circulare, un concept pentru care, la nivel european, a fost stabilit un plan de acțiune.

În cadrul UVT există un grup de lucru dedicat temei economiei circulare, care colaborează atât cu parteneri regionali și naționali, cât și cu parteneri din Alianțe ale Universităților Europene.

Informații detaliate privind evenimentul vor fi actualizate constant online, pe website-ul verde.uvt.ro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns