sâmbătă, decembrie 4, 2021
INEDIT

Mașinile Google Street View vor trece prin Timișoara, Lugoj și Reșița

În această primăvară, mașinile Google Street View vor traversa peste 100 de localități din România, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps. Preluarea de imagini 360o Street View în România începe vineri, 26 martie. Mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara. Timișul este și el pe listă cu localitățile Lugoj și Timișoara, iar județul Caraș-Severin cu Reșița.

Winter in My Town

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica, și oferă imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) și chiar spațiu. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile. Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View, o distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. În 2012, erau preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea.

În luna septembrie a anului 2012, mașina Google, dotată cu o cameră ce surprinde imagini de 360 de grade, s-a plimbat pe toate străzile din Timișoara și Lugoj, unde a surprins în detaliu fiecare clădire, intersecție și punct de interes din oraș, iar în 2013, fiind  printre  puținele orașe din țară pentru care era introdusă funcția Street View pe întreaga suprafață.

Dacă vreți să vă vedeți casa pe internet, faceți un click AICI și căutați-vă strada.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șosele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns