Locuri din Banat

Excursie inedită în cătunul Ineleț, unde se poate ajunge doar urcând pe unele scări din lemn

Asociația Tinerilor din Herculane și Ilie Rădoi, ghid de turism, vă invită într-o excursie la Ineleţ, celebrul cătun din Caraş-Severin, unde se ajunge doar urcând pe scări.

RETIM

Plecarea are loc duminică, 9 august, 2020 din Timișoara, ora 07:30 – Str. Gh. Lazăr 10-12.  Programul turistic include transport minivan, prânzul la o familie pe munte, durată: 12 h.

Fidelity by Iulius Mall

„E o experiență ca să mergi acolo. Nu e ca și când te duci în slapi și sandale și urci undeva! Bine, oricine poate să urce, am urcat și cu nepotul meu, care are cinci ani, am urcat și cu oameni mai în vârstă, trebuie doar să ai puțină voință și ai cât de cât un echipament corespunzător. Cel mai important e să ai poftă de urcat și de mers, pentru că e un traseu destul de lung, de vreo două ore. Scările nu sunt chiar greu de urcat, e ca și cum ai urca de patru ori în pod, dar e o adevărată experiență, prin faptul că faci mișcare, urci acolo, vezi oameni de acolo. Ei nu sunt săraci acolo, dar pur și simplu duc o viață mai grea. E o zonă izolată, care a rămas nealterată de timp”, spune ghidul de turism Ilie Rădoi.

Echipament obligatoriu: tricou sintetic, care se usucă ușor și respiră, pantaloni de drumeție lungi, bocanci, pălărie de soare, cremă cu protecție solară pentru a evita arsurile solare, pelerină de ploaie, rucsac. E recomandat să aveți la voi minim 2L de apă.

Pentru cei interesați, prețul total este de  199 lei/persoană, iar telefonul de contact este 0728091713, sau puteți trimite un mesaj pe messengerul paginii de Facebook. Asociația Tinerilor din Herculane

Mai jos, puteți vedea episodul 4 din seria de reportaje Izolaţi în România, difuzat la TVR1, în care Dite Dinesz şi Marius Danci ne-au spus povestea oamenilor din cătunele Dobraia, Ineleţ şi Prisecina, din judeţul Caraş-Severin.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns