miercuri, octombrie 27, 2021
Locuri din Banat

FOTO Voluntarii unei asociații din Banat au readus la viață un muzeu dintr-un sat cărășean într-un weekend

Într-un singur weekend, voluntarii unei asociații bănățene au reușit să reabiliteze clădirea ăn care funcționează un muzeu sătesc din Caraș-Severin. Efortul a fost unul considerabil, însă voluntarii de la Acasă în Banat sunt obișnuiți cu provocările.

“Vineri si sambata, iar in mod cu totul exceptional, si duminica dimineata, echipa Acasa in Banat s-a ambitionat sa termine de schimbat acoperisul Muzeului satesc „Victor Tautu” din Sasca Montana. Ca de obicei pentru actiunile noastre, au aparut numeroase obstacole neprevazute, insa de aceasta data a fost vorba de o refacere structurala de mari dimensiuni care a necesitat multe materiale si un efort fizic considerabil. Ne-am organizat si pentru a zugravi intreaga gospodarie si aici avand de rezolvat multe probleme structurale si reparatii.

Am facut tot ce ne-a stat in putinta pentru a avansa cat mai mult si am rezolvat tot ce a fost mai dificil iar rezultatul este uimitor si pentru noi. Am fi avut nevoie de inca o zi pentru a finaliza, insa suntem increzatori ca acoperisul e pe maini bune si ca echipa din sat va termina, zilele viitoare, tot ce a mai ramas de facut. Multumim Primariei si Consiliului Local Sasca Montana pentru tot sprijinul oferit, atat materialele puse la dispozitie cat si transportul, cazarea si masa.

Multumim celor care au facut donatii pentru a acoperi o parte din cheltuielile necesare. Multumim personalului din Primarie si localnicilor care au participat la actiune si ne-au gazduit! Multumim familie Tautu pentru implicare, gazduire si participarea, cot la cot cu noi, la intreaga actiune.

Nu in ultimul rand, multumiri tuturor voluntarilor care au participat, cu entuziasm si voie buna, pentru o cauza frumoasa si un loc absolut minunat! Suntem bucurosi ca am reusit sa dam o mana de ajutor pentru ca acest Muzeu satesc sa fie protejat, promovat si transformat intr-un simbol al comunitatii din Sasca Montana”, au scris cei de la Acasă în Banat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?