Locuri din Banat

În Banat se ridică cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est, cu o capacitate de 1.000.000 de cursiere pe an

Banatul va avea operațională în curând cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est. Fabrica, care va lucra pentru retailerul din domeniul sportiv Decathlon, este construită de către Sport Mechanical Workshop, care vor produce peste 1,5 milioane de biciclete pe an în noua hală de producție.

RETIM

Temelia fabricii s-a pus în 2020. Constructorii spun că până în septembrie, unitatea va fi complet funcțională, iar din cele un milion și jumătate de biciclete ce se vor realiza aici anual, vor fi produse atât biciclete normale, cât și electrice. La Timișoara se produc deja biciclete pentru Decathlon, într-un spațiu închiriat, până ce hala de producție va fi complet asamblată.

Fidelity by Iulius Mall

Noua hală de producție construită în apropierea orașului se va întinde pe o suprafață de 23.000 metri pătrați. La începutul anului 2016, când a pornit activitatea, Sport Mechanical Workshop, asambla 300 de biciclete pe zi. În luna august 2019, fabrica a produs bicicleta cu numărul 1.000.000.

Fondată în 2016, compania denumită Sport Mechanical Workshop este deținută de investitorii italieni Francesco Russo și Vittorio Olagnero, precum și de partenerul lor român Laszlo Nyaradi. Valoarea investiției în noua facilitate era estimată la demarare la 30 de milioane de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns