Locuri din Banat

Pădurea de la marginea capitalei Banatului va fi transformată în cel mai mare parc din România

Pădurea Verde, oaza de natură și verde de la marginea Timișoarei, ar urma să fie transformat în cel mai mare parc din România. Proiectul este unul multianual, iar deocamdată singurul demers concret este cel legat de transferarea a aproape 520 de hectare de pădure aflată în administrarea Romsilva în proprietatea Primăriei Timişoara.

RETIM

Potrivit Adevărul, Timişoara avea doar 50 de hectare din pădure înainte de transfer. Astfel, a fost deschisă o nouă etapă în istoria Pădurii Verzi, care ar urma să fie amenajată în pădure-parc, fără să se taie copaci.

Iulius Town

Pădurea Verde se întinde pe mai bine de 700 de hectare, fiind la marginea Timișoarei și a localităților Dumbrăviţa şi Giarmata Vii. Pădurea are nu doar rol ecologic, ci și unul de echilibrare climatică a zonei, dar şi de recreere. Pădurea Verde este de departe cel mai potrivit loc pentru petrecerea timpului liber în natură, plimbări, jogging, mers cu bicicleta sau picnic, dacă locuiești în Timișoara. 

La marginea pădurii, pot fi vizitate Grădina Zoologică din Timişoara, Muzeul Satului Bănăţean, precum şi un monument ridicat în memoria partizanilor anticomunişti care au fost executaţi acolo, în 1949, mai scrie sursa citată. Pădurea adăpostește și un poligon de trageri, fiind totodată înconjurată de noi dezvoltatori imobiliari.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns