INEDIT

În Banat se va înființa un parc unic în țară, cu copaci plantați în memoria persoanelor dragi dispărute

Melania Medeleanu, cunoscuta prezentatoare a buletinelor de știri de la Prima TV, a inițiat o campanie inedită la Lugoj, prin Asociatia ZI de BINE . Mai exact, pe o câmpie de la marginea orașului, din zona fostului hipodrom, vor fi plantați 100 de copaci. Fiecare copac a fost deja rezervat de către rudele unei persoane care și-a pierdut viața. Copacii vor avea coduri QR care pot fi scanate de pe telefonul mobil. Fiecare cod va duce vizitatorul viitorului parc spre o pagină cu detalii despre viața persoanei pentru care a fost plantat copacul.

RETIM

“Vedeți excavatorul? Pentru mine, sunetul lui e cel mai dulce sunet si singurul regret e ca n-am fost acolo sa-l aud live. Dupa 3 ani de căutări, dupa o mulțime de amăgiri, pe terenul de peste 6.000 de metri pătrați oferit de Primăria Municipiului Lugoj excavatorul asta a dat primele brazde. În  locul acesta  în noiembrie va apărea un parc. Și nu orice fel de parc. Plantăm aici 100 de copaci în amintirea a 100 de oameni dragi care s-au dus.

Fidelity by Iulius Mall

Un mesteacăn pentru un un părinte, un frate sau o soră, un prieten, un soț ori o soție, pentru oameni care mai trăiesc acum doar în inimile și-n amintirile noastre. Am gândit pădurea asta de iubire cu 100 de mesteceni #PlantațiÎnAmintire. Și, în doar trei zile de când am anunțat proiectul de noiembrie, toți cei 100 de copaci  au fost rezervați.

La Lugoj, fIecare copac va avea un QR code care, scanat, va duce pe site-ul plantatiinamintire.ro, acolo unde veți putea citi povestea celui pierdut. În felul acesta îi readucem cumva lângă noi. Vom pune apoi alei și bănci și locul se va transforma într-un parc prin care mii de oameni se pot plimba sau se vor odihni la umbra unui mesteacăn care celebrează o viață de om”, a scris Melania Medelean, pe Facebook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns