Evenimente

Începe Festivalul de Jazz Gărâna. Pe scenele din Poiana Lupului, din sat și de la Biserica Catolică din Văliug

Gărâna Jazz Festival, unul dintre cele mai renumite festivaluri open-air de jazz din Europa Centrală și de Est, revine cu ediția sa a XXVIII-a, desfășurându-se între 11 și 14 iulie pe scenele din Poiana Lupului, în satul Gărâna, și la Biserica Catolică din Văliug.

RETIM

Festivalul va debuta joi, 11 iulie, cu trei concerte excepționale pe scena principală din Poiana Lupului: Christian McBride & Ursa Major, Tord Gustavsen Trio și Amiira – Klaus Gesing/ Björn Meyer/ Samuel Rohrer. Ziua de vineri, 12 iulie, va începe la ora 11:00, la Biserica Catolică din Văliug, cu trupe românești experimentale: Mindthegap Trio și Cári Tibor Proiect, iar seara, în Poiana Lupului, va continua cu Jonathan Kreisberg Quartet, Melt Trio și alte formații de jazz de renume.

Iulius Town

Sâmbătă, 13 iulie, festivalul începe la ora 11:00 cu Sian Brie și Barabás Lőrinc la Biserica Catolică din Văliug, urmând ca în Poiana Lupului să urce pe scenă Dixie Krauser & The Fusion Company, Ariel Brínguez Quintet – Nostalgia Cubana și Girls in Airports. Seara se va încheia cu proiectul tribut 30 Years of est.

Duminică, 14 iulie, ultima zi a festivalului, aduce pe scena de jazz experimental de la Biserica Catolică din Văliug formațiile Nonconformist Anthology și Amphitrio, iar seara, în Poiana Lupului, vor concerta Wojtek Pilichowski Quartet, Gianluca Mosole Quintet și Kinga Głyk Quartet.

Biletele sunt disponibile pe bilete.ro și la fața locului. Mai multe informații despre artiști, program și facilități pe site-ul oficial al festivalului: garana-jazz.ro.

De-a lungul celor 27 de ani, Gărâna Jazz Festival a adunat mii de pasionați și zeci de muzicieni din întreaga lume, consolidându-și reputația ca unul dintre cele mai importante evenimente de jazz open-air din regiune.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns