Locuri din Banat

Insula Ostrov, cu caii sălbăticiți, destinația anului 2021, în Banatul Montan

FOTO Banatul Montan

Tinerii iubitori ai naturii de la Asociația Banatul Montan au declarat ca destinație a anului 2021, Insula Ostrov, de la Dunăre, din apropiere de Moldova Nouă.

Distractie pe patine

„Avem multe locuri minunate în zona noastră și pe cele mai cunoscute deja le cunoaște multă lume. Din acest motiv, în fiecare an, vrem să venim cu locuri noi, neexplorate și puțin cunoscute, dar care au un farmec aparte!

RETIM

Insula Ostrov este o insulă pe care traiesc 130 de cai sălbatici, peste 50 de tipuri de păsari, familii de vulpi, dar și diferite tipuri de reptile! O să găsiți și multe soiuri de plante și arbori. Este un loc impresionant pentru cei care îl descoperă si petrec câteva ore aici. Vă recomandăm sa faceți o plimbare pe jos, pâna la Movila lui Atila”, arată reprezentanții Banatului Montan.
Pentru a ajunge pe aceasta insulă, există 2 variante:
– cu transportul oferit de PN Portile de Fier, îmbarcarea la punctul de informare de după stânca Babacaia (50m spre Orșova), Coronini (Rezervări: 0768143817 – Narcis Bengescu, 0748126416 – Ciprian Stoicovici)
– cu transportul oferit de pensiunea Danubio Coronini, îmbarcarea la pensiune, ieșirea din Coronini spre spre Orșova; (Rezervari: 0761339629);
Pe timpul plimbarii, se vede și Stanca Babacaia, dar si Cetatea Golubac de pe malul sârbesc.
Tot în apropiere, merita să vedeți Cetatea Sf Ladislau, ce acum este în proces de restaurare(termen finalizare 2022) și cele 2 cascade cunoscute de lângă Moldova Noua, Burăul Mare (drumeție de 10 minute) și Modavita (lângă șosea). Pentru a ajunge la aceste cascade, trebuie să mergeți spre satul Padina Matei. Prima cascadă este situată la 7,9 km de Moldova Nouă. Cea de-a doua cascadă este situată la 8.4 km de Moldova Nouă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns