Evenimente

Atelier de bijuterii artizanale, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

În 6 mai 2021, de la ora 17°° la 19°°, Centrul de Tineret Mansarda Reșița organizează Atelier de bijuterii artizanale. 

Distractie pe patine

Facilitator este Sara Cojocariu, voluntar cu experiență la Centrul de Voluntariat, care îi invită pe tineră să devină creatori de bijuterii. Prin intermediul acestui atelier, tinerii vor învăța să-și modeleze propriile bijuterii folosind tehnici simple și la îndemână. Sara este un meșter autodidact pasionat, în atelierul ei creează bijuterii atemporale cu finețe și originalitate.

RETIM

„Pentru acest workshop unic de împărtășit sau de oferit, participanții vor realiza mai multe obiecte: cercei, coliere, brățări. Sunt bijuterii specifice tinerilor, care vor descoperi și singuri cum să selecteze din toată multitudinea de materiale, reperele necesare pentru a-și imagina cele mai originale și mai moderne bijuterii. Participanții la atelier vor afla esențialul, așa încât să fie încrezători că și singuri își pot realiza diverse creații, să-și aleagă un stil, sinonim cu eleganță și finețe care să poată fi purtate de ei, sau, să devină cadoul perfect.Și pentru că la Centrul de Tineret Mansarda Reșița încercăm să facem lucrurile într-un mod sustenabil, responsabil și angajat, vrem să refolosim mărgele sau accesorii din bijuterii vechi pe care nu le mai purtăm. Așa că vom recicla ce găsim prin sertare, puse bine: lănțișoare, brățări sau cercei desperecheați sau de care ne-am plictisit. Le vom încadra într-o bijuterie nouă, născută din inspirația participanților”, arată Daniela Lupșan, consilier la Centrul de Tineret Mansarda.

Atelierul este gratuit. Centrul oferă toate materialele și echipamentele necesare. Participanții au fost selectați dintre cei care s-au înscris pe pagina de Facebook a Centrului de Tineret Mansarda.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns