Oameni din Banat

Intervenție medicală și culturală pentru sănătatea uneia dintre comunitățile marginale ale Timișoarei

Asociația pentru ATI „A. Mogoșeanu” în colaborare cu UMF „V. Babeș” Timişoara și Asociația DocuMentor, organizează la Timișoara un proiect unic pentru Romania. Cartierul Blașcovici (prin Strada Cosmonauților), în data de 04 – 05 septembrie, va beneficia de o intervenție medicală și de una culturală, destinate comunităților marginale sau izolate din partea de vest a României. Proiectul din acest weekend va include următoarele acțiuni:

RETIM

Sâmbătă – 4 septembrie, începând cu ora 13:00:

Iulius Town

  1. Caravana medicală „Împreună pentru viață”, de evaluare a stării de sănătate a populației: specialiști din mai multe spitale ale Centrului Universitar Timişoara vor asigura consulturi, EKG, ecografii și alte explorări în mai multe specialități (medicină internă/gastroenterologie, cardiologie, pneumologie, neurologie, pediatrie, endocrinologie, dermatologie etc.)
    2. Caravana vaccinării, care va asigura celor care doresc vaccinuri Pfizer sau Johnson & Johnson. Vaccinarea va fi făcută de personalul din Centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, în autocarul-caravană special amenajat oferit de compania PROFI.
    3. Caravana cinematografică „ROD – Zilele recoltei cinematografice” va organiza în aer liber, în aceeași locație, vernisajul unei expoziții cu fotografii realizate în cartierul Blașcovici de către un grup de fotografi timișoreni. Apoi va avea loc o reprezentație cu piesa „H U O O O O O ! ! !’’ a trupei de teatru independent Auăleu. La finalul zilei, copiii din cartier vor putea urmări filmul de animație Yeti, omul zăpezilor.

Duminică – 5 septembrie, începând cu ora 19:00

Caravana cinematografică „ROD – Zilele recoltei cinematografice” prezintă filmul documentar animat Crulic, regia Anca Damian, urmat de spectacolul „Casa cu maimuțe” al companiei independente de teatru Basca.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Participarea la evenimentele culturale se va face cu respectarea măsurilor în vigoare legate de pandemia COVID-19.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns