Evenimente

Invitație la poate ultima călătorie cu simeringul bănățean, trenul cu peisaje de vis de pe ruta Anina-Oravița

Pe 8 decembrie, doritorii sunt așteptați să participe la ceea ce poate fi una dintre ultimele călătorii cu semeringul pe ruta turistică Anina-Oravița, una dintre cele mai pitoreștii excursii pe șine din Europa. Iubitorii de peisaje frumoase nu pot rata una dintre ultimele lor șanse de a străbate calea ferată peste viaducte și printre munții din Banat.

Distractie pe patine

“În acest moment, există riscul ca această călătorie să fie printre ultimele, până la închiderea anunțată din 15 decembrie, deoarece încă nu s-a luat o decizie privind viitorul și continuitatea acestui traseu deosebit de spectaculos. La gara din Anina, ne vor încânta fanfara Anina și Corul Inspectoratului Poliției de Frontieră Timișoara. Organizatorii ne-au spus că au pregătit mai multe surprize pentru cei prezenți”, au explicat organizatorii.

RETIM

Program:

Ora 9: Curtea UEM Resita – Plecare cu autocar spre Oravita;

Ora 11:15: Calatoria pe „Semeringul Banatean”(Oravita – Anina);

Ora 13 15: Moment artistic si surprize la gara Anina;

Ora 14: Calatoria retur pe „Semeringul Banatean”;

Ora 16: Intoarcerea la Resita cu autocarul.

Costul unui bilet este de 50 de lei. Numărul maxim de călători este 160, astfel că doar cei care și-au rezervat un loc vor putea călători.

Petiție pentru salvarea rutei Anina-Oravița

Iubitorii semeringului bănățean au inițiat o petiție online pentru salvarea curselor turistice între Anina și Oravița.

“Începând din data de 15 decembrie 2019, cursa zilnică de pe calea ferată Oravița – Anina este sistată. Solicităm Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor păstrarea și pe mai departe a unei curse zilnice regulate de călători pe calea ferată Oravița – Anina pentru ca turiștii să se poată bucura de frumusețea peisajelor din Munții Banatului!” au scris inițiatorii petiției.

Puteți semna petiția aici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns