Evenimente

Invitație la un concert de excepție. Corul „Ion Românu” cântă la Domul Romano-Catolic

Cu o istorie impresionantă și un repertoriu vast, Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul din Timișoara pregătește un eveniment muzical de excepție. Dirijat de maestrul Iosif Todea, corul va încânta publicul joi, 4 aprilie, într-una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, Domul Romano-Catolic din Piața Unirii.

RETIM

Repertoriul evocator, bogat și armonios, va include compoziții semnate de Ola Gjeilo. Biletele sunt disponibile pe platforma online a evenimentului: https://t.ly/zDC2P

Fidelity by Iulius Mall

Corul „Ion Românu”, o activitate de peste 70 de ani

Fondat în 1951 și activând inițial în regim de voluntariat, Corul „Ion Românu” a devenit un element esențial în viața culturală a Timișoarei.

În 1955, corul a devenit profesionist și a fost integrat oficial în cadrul Filarmonicii Banatul. Sub îndrumarea lui Mircea Hoinic și apoi a lui Ion Românu, corul a parcurs un vast repertoriu vocal-simfonic, interpretând lucrări remarcabile precum „Dansurile polovţiene” de A. Borodin și „Requiem” de G. Verdi.

În prezent, sub conducerea maestrului Iosif Todea, Corul „Ion Românu” continuă să îmbogățească repertoriul său și să ofere publicului experiențe muzicale de neuitat.

Așadar, joi seara, pasionații de muzică sunt invitați să se bucure de un concert de excepție al Corului „Ion Românu” la Domul Romanocatolic din Piața Unirii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns