Evenimente

KIDS SUP – Poiana Mărului 2023: Eveniment pentru 40 de copii din mediul rural și medii defavorizate

Într-un peisaj pitoresc din județul Timiș, peste 40 de copii și adolescenți din mediul rural și din medii defavorizate se pregătesc să participe la evenimentul KIDS SUP – Poiana Mărului 2023, în data de 16 Septembrie. Organizat cu dragoste și dăruire de către Asociația Action for People, acest eveniment oferă copiilor șansa de a se conecta cu natura, de a-și dezvolta abilitățile fizice și personale și, mai presus de toate, de a simți că pot face parte dintr-o comunitate mai mare.

Fidelity by Iulius

Această inițiativă  are ca scop principal promovarea mișcării fizice și a activităților în aer liber. Copiii vor avea oportunitatea de a explora lumea minunată a sporturilor nautice, precum stand-up paddle și caiac-canoe. În plus, vor participa la exerciții fizice ghidate, jocuri de echipă și ateliere de dezvoltare personală. Toate aceste activități sunt concepute pentru a le oferi copiilor din medii defavorizate experiențe unice și valoroase.

RETIM

Asociația Action for People, care stă în spatele acestui eveniment, este o organizație dedicată sprijinirii copiilor și adolescenților din medii defavorizate. Cu peste 500 de beneficiari în județele Timiș, Hunedoara și Dolj, Asociația a avut un impact semnificativ în creșterea calității vieții acestor tineri. Acum, prin KIDS SUP – Poiana Mărului 2023, acești copii au ocazia să participe la activități educative și recreative care să le dezvolte mintea, corpul și sufletul.

Un element-cheie al acestui eveniment este introducerea copiilor în lumea fascinantă a stand-up paddle. Această activitate, similară unei saltele rigide gonflabile, este perfectă pentru explorarea apelor lacurilor. Cu ajutorul unei padele, copiii vor putea naviga pe ape și vor descoperi frumusețea naturii dintr-un unghi cu totul nou.

Obiectivele principale ale proiectului includ promovarea incluziunii sociale, învățarea exercițiilor fizice simple, dezvoltarea personală prin îmbunătățirea abilităților de comunicare și colaborare între participanți, practicarea sporturilor nautice inedite pentru copii, deprinderea de abilități specifice și descoperirea aptitudinilor sportive prin experimentare.

Participanții la KIDS SUP – Poiana Mărului 2023 provin din centrele de plasament din Timișoara, Cartierul Mondialul Bocșei din Lugoj și din zona Făget. Acești copii vor avea oportunitatea de a se bucura de o varietate de activități, precum înviorarea de dimineață, practicarea sporturilor nautice, ateliere de dezvoltare personală și jocuri de interconexiune. De asemenea, vor avea parte de o gustare sănătoasă și de o masă de prânz hrănitoare.

„Este important să menționăm că acest proiect a devenit realitate datorită sprijinului generos al sponsorilor precum Vila Lac 1 – Poiana Mărului, Banca Regională pentru Alimente Timișoara, Novum RENT a car Timișoara și persoane fizice. Le mulțumim din inimă pentru implicarea lor în acest eveniment dedicat copiilor și tinerilor din medii sociale defavorizate”, arată organizatorii.

Organizarea și coordonarea meticuloasă a întregului eveniment au fost posibile datorită eforturilor susținute ale Adrianei Cazan, președinta Asociației Action for People, și ale echipei sale de voluntari dedicați din programele EDUCAȚIE și BURSA BINELUI.

Pe viitor, Asociația Action for People are nevoie de voluntari implicați și de surse continue de finanțare pentru a-și extinde operațiunile și pentru a ajuta mai mulți copii și tineri din medii defavorizate. Dacă doriți să vă alăturați acestei cauze nobile, puteți deveni voluntar sau puteți susține proiectele prin sponsorizări sau donații direct în contul Asociației RO19BRDE160SV45551251600 deschis la BRD, Action for People CUI 40950760.

Pentru mai multe detalii despre Asociația Action for People și despre evenimentul KIDS SUP – Poiana Mărului 2023, vă invităm să vizitați pagina lor web și să îi urmăriți pe platformele de socializare. Poate veți găsi inspirație pentru a face parte din acest efort valoros de a schimba viețile copiilor defavorizați.

Într-o lume în care solidaritatea și compasiunea sunt tot mai necesare, evenimentul KIDS SUP – Poiana Mărului 2023 reprezintă o rază de speranță și un exemplu strălucitor de cum comunitatea poate veni împreună pentru a face o diferență semnificativă în viețile celor mai vulnerabili dintre noi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns