Evenimente

Lugojeanca Flora Răducan expune la Galeria Helios din Timișoara

Fiat Lux este titlul expoziției pe care Flora Răducan a pregătit-o pentru Galeria Helios din Timișoara. Expoziția reunește 40 lucrări, ulei pe pînză, acuarelă și pastel, care au în centrul lor lumina.

Distractie pe patine

”Sunt din mai mulți ani, le-am ales pe ideea de lumină. În mare majoritate ceruri, în diferite ipostaze, de la întuneric spre lumină. Cerul, veșnica prezență și admirație. Lumina – căutare perpetuă, dorită salvare”, spune artista lugojeană.

RETIM

Flora Răducan este absolventă a Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte promoția 1999 și a Liceului de arte Plastice din Timișoara, promoția 1994. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are la activ numeroase expoziții în țară și străinătate.

”Flora Răducan sondează o lume ambiguă și misterioasă, plasată la limita dintre amorf și forma în plin proces al zămislirii. Flora argumentează un adevăr fundamental: anume acela că expresia artistică nu este nicidecum simplul reflex al unui narcisism exuberant, ci un comentariu riguros asupra unității profunde a lumii și asupra coerenței simbolice a acesteia”, spunea despre artista lugojeană criticul de artă Pavel Șușară, cu prilejul unei expoziții vernisate în Capitală.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 15 octombrie, prezentarea fiind făcută de Victor Neumann. Expoziția rămâne deschisă la galeria Helios până în 31 octombrie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns