Evenimente

Memorialul’89 și Revoluția din Decembrie 1989 la Timișoara, pe înțelesul tuturor, lansări editoriale

Vineri, 16 iunie 2023, la ora 14, la sediul Memorialului Revoluției din Timișoara, are loc evenimentul de lansare a volumelor: Memorial ‘89, Nr. 1 (31), și Revoluția din Decembrie 1989 la Timișoara, pe înțelesul tuturor, autori Lucian -Vasile Szabo și Gino Rado.

RETIM

În cadrul evenimentului vor prezenta aceste noi apariții editoriale, domnii prof. univ.dr. Lucian Ionică, lector univ.dr.habil. Lucian -Vasile Szabo, și drd.Gino Rado.

Iulius Town

Buletinul Științific și de Informare Memorial ‘89, are și de această dată un număr consistent de informații. În acest număr am dorit să scoatem la lumina tiparului câteva studii dedicate Revoluției și comunismului: Piramida represiunii în decembrie 1989 la Timișoara (Lucian -Vasile Szabo), Revoluția Română din Decembrie 1989. Dezinformarea și manipulare continuă (Gino Rado), Opinii și comentarii despre abdicarea forțată a regelui Mihai I (Eusebiu Narai), dar nu lipsesc nici rubricile consacrate: Opinii și Impresii, Teroarea comunistă, Artă și Cultură și Instantanee-Memorial.

Așa cum ne-au obișnuit autorii Lucian -Vasile Szabo și Gino Rado, care scriu sau coordonează volumele legate de Revoluția din 1989, au reușit să realizeze volumul: Revoluția din Decembrie 1989 la Timișoara, pe înțelesul tuturor. o lucrare bine documentată, prin care își propun să prezinte evenimentele de la Timișoara, de acum 34 de ani, în mod special generațiilor tinere, născute după 1989.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns